Oppilaat taitavat

Tästä kuvia kuvataiteen ja käsityön taidonnäytteistä 

 Tästä koulun pääsivulle

Kemijärvi Hillatien koulun 2C hiihtoretkellä Peltosaaren makkaranpaistopaikalle 3.4.2023_.png

Kirjastovierailulla kirjailija Harri István Mäki ikuisti piirustuksiinsa pari oppilasta.

Kemijärvi Hillatien koulun oppilaita.png

 

Minun Kemijärveni.png

Minun Kemijärveni -työt ovat nyt katsottavissa netissä, tästä linkistä. -  Kemijärven Taideyhdistys pyysi lukukauden alussa Hillatien koulun ja Kemijärven lukion oppilailta kuvallisia näkemyksiä aiheesta Minun Kemijärveni. Syntyi 100 teosta - siis siitä, mitä Kemijärvi heille merkitsee. Kemijärvihän täyttää tänä vuonna kaupunkina 50 vuotta.

Kaikki työt ovat upeita. 

 -----

Ulkoilupäiviä

Pienet viettivät mahtavan ulkoilupäivän torstaina 23.3. Aurinko paistoi ja muutenkin oli kevään tuntua. Ilo otettiin kaikesta mahdollisesta irti. Mukana olivat 1B:n, 2B:n ja Valo1:n oppilaat.

Kemijärvi Hillatien koulu Ykköset ulkoilupäivän vietossa.png

 

Kemijärvi Hillatien koulu_Ykköset ulkoilupäivän vietossa.png

 Isommatkin intoutuivat lähtemään ladulle ja pulkkamäkeen.

Kemijärvi Peurakankaalla on hieno latuverkosto!.png

 

Kemijärvi Hillatien koulu Ihan keskustastakin löytyy pulkkamäkejä.png

Biologian lehtori Pirkka Aallon johdolla koulu on laittanut linnuille oman ruokintapaikan Puuttoniemeen. Alla olevassa kuvassa 1B on viemässä linnuille syötävää - pähkinöitä. Reissu oli oppilaiden mielestä antoisa.

Hillatien koulu 1B viemässä linnuille pähkinöitä.png

Pienryhmä B on tehnyt linnuille syötävää ja vienyt ne ruokintapaikalle. Samalla on toteutettu kekseliäästi ja luontoa kunnioittavasti koulun monialaisten oppimiskokonaisuuden Iloa auttamisesta -teemaa.

Hillatien koulu Linnuille ruokaa 2.png

 

Hillatien koulu Lintujen ruokintapaikka 1.png

 

Hillatien koulu Linnuille ruokaa.png

 
 

Oppilaskunnan järjestämä piparkakkutalon koristelukisa on ratkennut. Kisaan osallistui 10 luokkaa. Palkintolautakunta löysi kaikista töistä hyvää, mutta voittajaksi valittiin työ, johon tuntui koko luokka osallistuneen omilla ideoillaan. Alla on voittajaluokan työ.

- Upeita töitä, kekseliäitä oppilaita, ylisti keittiö vastaava Aune Tornberg, joka toimi yhtenä palkitsemislautakunnan jäsenenä.

Piparkakkutalot lahjoitetaan ennen joulua ilahduttamaan esim. vanhustenhoitoyksiköitä. Koulun tämänvuotisen monialaisten oppimiskokonaisuuksien teemana on Iloa auttamisesta, joten tämäkin tempaus mahtuu tähän teemaan vallan hyvin.

Hillatien koulu Piparkakkukilpailun voittajatyö.png

Kuvaa klikkaamalla voit tarkastella yksityiskohtia lähemmin. 

 

Koulunkäynninohjaaja Kati Lämsä hehkutti kilpailun ratkettua. - Aivan mahtava juttu! Olen niin  onnellinen meidän luokan poikien tekemisestä. Jokainen heistä osallistui omalla työpanoksellaan ja teki parhaansa. Hienoa osallistumista ja jokainen sai näkyviin oman idean.

 Hillatien koulu -Upeita luomuksia, hehkuttu Aune Tornberg.png

Aune Tornberg piti hyvänä yllä olevassa työssä maisemataustaa. Klikkaa kuvaa.

 
Koulun 4B on omilla kirjoituksillaan ollut edistämässä matkailua Kemijärvelle kaupungin matkailulehdissä News kesä-syksy 2022 ja News talvi-kevät 2022. Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso lehdet.

Hillatien koulu_4B matkailua Kemijärvelle edistämässä.png

 
Hillatien koulu tutustutti tulevat ekaluokkalaiset kouluunsa

Tutustumiskäynnillä touhuttiin yhtä ja toista, tehtiin muun muassa papukaijapuisto. Katso juttua Koti-Lapista.

Hillatien koulu Eskarilaiset värittivät papukaijoja ja tekivät papukaijapuiston.png
Viikolla 16 Hillatien koululla vietettiin lukuviikkoa sekä ala- että yläkoulussa. Yläkoulun oppilaat tekivät viikon aikana lukemastaan kirjasta kirja-arvostelun. Arvostelut ovat nähtävissä kirjastossa. Lukeva kunta -hankkeen yhtenä tavoitteena on koulun ja kirjaston yhteistyön monipuolistaminen.

 Hillatien koulu Yläkoululaisten kirja-arvostelut.png
 

Hillatien koululla järjestettiin villasukkien kauneuskilpailut. Luokkasarjassa voiton vei 6B. Yksilösarjassa voiton vei Sara Kostamovaara 5B:ltä 63 äänellä, toiseksi tuli Nea Nampajärvi 6B:ltä 41 äänellä ja kolmanneksi tuli Terhi Leinonen 5B:ltä 37 äänellä.

Villasukkakisa_luokkapalkinto_6Blle_Hillatien koulu.png

 Villasukkakisan sijat_ Hillatien koulu.png
Hillatien koululaiset ovat tehneet pinssejä myytäväksi rauhantapahtumassa Ukrainan kansan auttamisen  hyväksi. 

Pinssejä Ukrainan kansan hyväksi.png
Koulun 4B- ja 5C-luokkien välisen lumisotaottelun näytekuvaukset tehtiin tiistaina 1.2. koulun pihalle rakennetulla Yukigassen-kentällä. - Kemijärvi oli mukana Yleisradion järjestämässä talvikaupunki-kilpailun finaalissa ja voitti sen. Finaalilähetyksessä näytettin pätkä tuosta ottelusta. Katso täältä.

Yukigassen_Hillatien koulu.png
Porissa 5.2. järjestettyihin painonnoston peruskoululaisten mestaruuskilpailuihin osallistui kolme Hillatien koulun oppilasta: Ninni Imponen (3. lk), Eino Lautamo (3. lk) sekä Risto Taipale (4. lk). 

Hillatien koulun oppilaita painonnostokisassa 2022.png

Painonnostokisoissa kilpailulajeina ovat tempaus ja työntö, joista molemmissa kilpailija tekee kolme suoritusta. Tulos on tempauksen ja työnnön yhteistulos (kg). Arvostelutuomareita on kolme, joista vähintään kahden on hyväksyttävä suoritus.
 

Hillatiellä monen alan tekijöitä.png

Koulun 4B teki alueensa johtavimpaan mediaan Koti-Lappiin jutun mediakasvatusviikolla koulustaan.  Voit katsoa ja lukea jutun vaikka näköislehdestä. Lehden sivulla 4 olevassa pääkirjoituksessa on tärkeitä näkökohtia omaan mediasuhteeseen.
 Pienet oppilaat muistivat itsenäisyyspäivän 2021 kynnyksellä sotaveteraaneja.

Kortteja sotaveteraaneille 2021 Hillatien koululta.png