Kemijärvi 150 vuotta - Kemijärvi juhlii

Särkelän koulu talvella.png
Sarkelan_koulun_lumihunnussa_pienempänä.jpg

Lukuvuoden 2020 – 2021 monialaisten oppimiskokonaisuuksiien  teemana on ”Kemijärvi 150 vuotta”. Kun kuulette sanan "moksu", "mokki" tai "monot", niin on kyse tästä samasta oppimiskokonaisuuksien toteuttamisesta. Koulu nostaa moksuissa esille omalta osaltaan kaupungin juhlavuoden. 

Kemijärven kunnan perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna yhteensä 150 vuotta. Kunta sai alkunsa vuonna 1871. Kemijärven kirkonkylästä muodostettiin taajaväkinen yhdyskunta vuonna 1912. Vuonna 1957 kirkonkylä erotettiin kunnasta kauppalaksi ja nimeksi tuli Kemijärven maalaiskunta. Vuonna 1973 Kemijärven kauppala ja Kemijärven maalaiskunta yhdistyivät ja samalla Kemijärvestä tuli nimeä myöten kaupunki.

Onnea Kemijärvi.png

Särkelän koulu onnittelee tässä ja tästa linkistä avautuvalla sivulla 150 täyttävää ja sen vuoksi juhlivaa Kemijärven kaupunkia ja toivottaa kaikille hyvää vuotta. Kemijärvi tekee luonnostaan onnelliseksi - siis itsestään täällä olemalla ja/ tai luonnossa lliikkumalla. Juhlavuosi käynnistyi mahtavalla ilotulituksella.

Neljännen luokan oppilaat saivat miettiä, mikä väri ilmaisee kaikkein eniten Kemijärvestä. Sininen väri nousi selväksi voittajaksi. Siksi onnittelemme asuinkuntaamme sinisillä ruusuilla. Ehdotuksia tuli myös vihreästä ja valkoisesta väristä. Nämä värit näkyvät myös ruusukuvassa. Jos Kemijärvi olisi eläin, niin mikä eläin? Jos puu, niin mikä puu? Entä jos olisikin kukka, niin mikä kukka? Mitä mielikuvia Kemijärvi synnyttää?

 

Mitä tiedät Kemijärvestä? Kokeilepa, mihin saakka tietämyksesi riittää. Kysymysten lopusta löydät vastaukset.

 

Kemijärven kirkko J.L.png

Kemijärven kauneimmaksi rakennukseksi oppilaat ovat nimenneet Kemijärven kirkon. Se on paikkakunnan parhaimmalla paikalla. Kuvan on tehnyt kuudesluokkalainen.

 

Kemijärvelle rakennettavasta Lumiukkopuistosta on karannut pari lumiukkoa. Jos olette nähneet, niin kertokaa. Tuntomerkit löytyvät alla olevista kuvista. Klikkaamalla kuvaa saat sen koko ruudun kokoiseksi.

 

Särkelän koulu Lumiukkopuistosta karanneet lumiukot.png 

 

Kakkosluokan oppilaat ovat kartoittaneet Mervi-opettajansa johdolla kiintoisia kohteita Kemijärveltä ja ovat ikuistaneet niitä omiin kuvataiteen töihinsä. Katsotaanpa, millaisia esimerkiksi (kun klikkaat kuvaa, saat sen näytön kokoiseksi). Tunnistavatko oppilaat oman työnsä?

 

Särkelän koulu Kemijärven kirkko 2. luokka.png

 

 

 Särkelän koulu Sarvikuonot 2. luokka.png

Särkelän koulu Lumiukot 2. luokka.png

 

 

Särkelä - Liehuva lippu

 

Särkelän koulun historia on vahva osa Kemijärven historiaa. Klikkaamalla kuvaa saat koosteen koulun historiasta.

Sarkelan-vanha-koulu.jpg

 

Särkeläläisten iloista menoa:

Tästä linkistä pääset koulun omalle YouTube-kanavalle ja voit katsoa kaikki videot.

 

Paikalliset metsän eläimetkin osallistuvat juhlallisuuksiin - klikkaa kuvia, saat ne ruudun kokoisiksi!

   Lisää oppilastöitä täältä.

Alisan Metsän elämää.png

 

Oonan Orava.png