Ajankohtaista kirjastossa

Lukuhetki
Koira keinuu keinuhepalla
Usva ja Turre-Nalle istuvat yhdessä kirjastossa
2019 03 nalle_muokattu_uusi.jpg

Kirjaston kesäaukioloajat 1.6. - 31.8.

  • ma-ke kello 10-19
  • to-pe kello 9-17.

Kirjastoauto Kyläluuta  on tauolla heinä- ja elokuun ajan.


Kemijärvipäivänä kirjastossa kävi lähes 300 vierasta!

Kirjastonallen nimeksi tuli Turre-nalle ja nimeä ehdottanut Petra sai pienen palkinnon kirjastolta. Poistokirjat ja -levyt kävivät kaupaksi ja samalla jaetut ämpärit ja öljylamput loppuivat ennen iltaa. SPR esitteli sydäniskurin toimintaa ja vastaanotti kirjastossa neulotut 4 peittoa. Timo Taikuri veti lehtiosaston täyteen. Kiitos mukavasta päivästä!

 20190629_Turre-nalle ja Petra.jpg20190629_spr.jpg0190629_asiakkaita.jpg20190629_Timo.jpg

 


Lehtisalin pöytien lasien alla on 1950-luvulla otettuja valokuvia Kemijärven vanhoista taloista. Käy kurkkaamassa!


Lapin kirjastoissa on nyt käytössä Varaamo-verkkopalvelu.

Varaamon kautta asiakkaat voivat varata Lapin yleisten kirjastojen laitteita, tiloja ja palveluita entistä sujuvammin. Palvelu on osoitteessa varaamo.lapinkirjasto.fi.


Karva-Kaverit kirjastossa: Syksyllä jatketaan, vielä ei ole tiedossa tarkkaa päivämäärää. KIITOS KARVA-KAVEREILLE JA INNOKKAILLE LUKIJOILLE!

Lukulemmikki auttaa lukemisen oppimisessa ja innostaa lukemisen pariin. Koira on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele tai takerru virheisiin. Lemmikeille lukeminen rentouttaa ja on hyvää harjoittelua juuri lukemaan oppineelle tai sellaiselle, jolla on ongelmia lukemisen kanssa. Lukulemmikkitoiminta toteutetaan Kemijärvellä yhteistyössä Karva-Kaverit ry:n vapaaehtoisten kanssa. Lukuhetkiin osallistuvien lemmikkien soveltuvuus on testattu ja ohjaajat ovat saaneet lukulemmikkikoulutuksen.

Kirjastoon on varattu rauhallinen huone lukulemmikkihetkiä varten ja lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, lemmikki ja lemmikin ohjaaja. Lapsi lukee lemmikille ääneen itse valitsemaansa kirjaa n 10-15 min. ja lukuhetken päätteeksi lapsi saa palkita lemmikin rapsutuksilla ja saa merkinnän lukupassiinsa.

Lapsille voi varata kerrallaan 15 minuutin ajan lukuhetkeä varten Lapin kirjastojen varaamosta, kirjaston lainaustiskiltä tai puhelimitse 040 746 0267.