Ajankohtaista kirjastossa

Lukulemmikki_mainos.png
Lausujat_mainos.png
Finlandia Lukijoiden suosikki 1200x600.png
Tule laulamaan_kauneimpia_joululauluja_mainos.png

Kirjaston aukioloajat 1.9. alkaen

  • ma-ke kello 10-19
  • to-pe kello 9-17
  • kerran kuukaudessa la kello 9-15 (7.9.  5.10.  9.11.  14.12.)
  • juhlapyhien aattona 9-15 (pe 1.11. pyhäinpäivän aatto, to 5.12. itsenäisyyspäivän aatto, ma 23.12. jouluaaton aatto, ma 30.12. uudenvuoden aaton aatto)

Postin laaja lakko alkoi maanantaina 11.11. ja se voi kestää useita viikkoja. Kaikki kirjeposti, myös kirjaston lähettämät muistutukset erääntyneistä lainoista ja varausten noutoilmoitukset, viivästyy lakon aikana.

Nyt on tärkeää seurata omien lainojen eräpäiviä sekä varausten tilannetta Finnassa (lapinkirjasto.finna.fi – omat tiedot). Samalla voit tarkistaa, että kaikki osoitetiedot ja viestiasetukset ovat oikein. Viestiasetuksista voit vaihtaa paperisen kirjeen tilalle sähköpostin/tekstiviestin. Tarvittaessa ole yhteydessä kirjastoon.

Lakosta huolimatta asiakkaat vastaavat lainoistaan ja asiakasmaksut peritään normaalisti.

Aamulla jaettavat sanomalehdet tulevat kirjastoihin normaalisti, mutta muiden lehtien jakelussa tulee olemaan häiriöitä koko lakon ajan. Digitaaliset näköislehdet ilmestyvät normaalisti. Käytä kirjastossa ePressiä.


Kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat on julkaistu. Samalla on käynnistynyt Finlandia-yleisöäänestys, jossa kaikki saavat äänestää omia suosikkejaan julkaistujen ehdokkaiden listasta. Osallistumalla äänestyksen yhteydessä järjestettävään arvontaan, on mahdollista voittaa 500 euron arvoinen lahjakortti vapaavalintaiseen kirjakauppaan. Äänestys on käynnissä sunnuntaihin 24.11. klo 23.59 asti.


Kauneimmat Joululaulut yhteislaulutilaisuus kirjastossa ke 4.12. kello 17 alkaen.

Laulattajana ja säestäjänä kanttori Anni Pätsi. Tervetuloa!  

 


Syyskauden Novellikoukku kirjastossa kerran kuussa lauantaisin (5.10., 9.11., 14.12.)  kello 12-13. 

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä.
Tule mukaan oman neuletyösi kanssa, neulo langoistamme hyväntekeväisyyskohteisiin tai istahda vain juomaan kuppi teetä tai kahvia ja kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja.
Luettavana Koillismaan kirjoittajien "Koillisessa enimmäkseen poutaa" kokoomateos. Lukijoina kirjaston henkilokuntaa tai mahdollisesti myös teoksen kirjoittajia.

Tervetuloa!


Luentaa keskiviikkoisin

Tämän vuoden viimeinen kerta on 20.11.

Kemijärven lausujat lukevat "Tämän runon haluaisin kuulla" -teosta joka toinen keskiviikko
kello 18-19. (parittomat viikot). Vielä 20.11.

Kemijärven Kalevalaiset Naiset lukevat Kalevalaa joka toinen keskiviikko
kello 18-19. (parilliset viikot). Päättynyt tältä vuodelta.

Luennat jatkuvat keväällä 2020. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

 


Karva-Kaverit kirjastossa

Lukulemmikit tavattavissa jälleen tiistaisin kello 17-19, uusia karva-kavereita entisten lisäksi tullut mukaan.

Lukulemmikki auttaa lukemisen oppimisessa ja innostaa lukemisen pariin. Koira on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele tai takerru virheisiin. Lemmikeille lukeminen rentouttaa ja on hyvää harjoittelua juuri lukemaan oppineelle tai sellaiselle, jolla on ongelmia lukemisen kanssa. Lukulemmikkitoiminta toteutetaan Kemijärvellä yhteistyössä Karva-Kaverit ry:n vapaaehtoisten kanssa. Lukuhetkiin osallistuvien lemmikkien soveltuvuus on testattu ja ohjaajat ovat saaneet lukulemmikkikoulutuksen.

Kirjastoon on varattu rauhallinen huone lukulemmikkihetkiä varten ja lukuhetkeen osallistuvat vain lapsi, lemmikki ja lemmikin ohjaaja. Lapsi lukee lemmikille ääneen itse valitsemaansa kirjaa n 10-15 min. ja lukuhetken päätteeksi lapsi saa palkita lemmikin rapsutuksilla ja saa merkinnän lukupassiinsa.

Lapsille voi varata kerrallaan 15 minuutin ajan lukuhetkeä varten Lapin kirjastojen varaamosta (valitse Kemijärven kaupunginkirjasto-> haluat varata vinkkauksen tai ryhmäkäynnin -> Lukukoira), kirjaston lainaustiskiltä tai puhelimitse 040 746 0267.