Kirjoja kotiin tai kylälle

KIRJASTOAUTOTOIMINTA ON LOPPUNUT KEMIJÄRVELLÄ. Kirjastoautopalvelua tarjosimme v. 1972-2020. 


Kirjat kotiin -palvelua Kemijärven kirjastosta

Taustaa

Kemijärven kirjastoautopalvelut loppuivat kesäkuussa 2020. Auton palveluja ei voi mitenkään korvata täysin, mutta asukkaita voi palvella monella tavoin. Kirjastoon pääse palveluaikojen ulkopuolella; omatoimiajalla myös viikonloppuisin ja iltaisin. Monissa kirjastoissa, kuten esim. Sallassa, kuljetetaan kirjapaketteja asiakkaille. Pandemia-aika lisäsi palvelun kysyntää monissa kirjastoissa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?  

Kemijärven kirjaston asiakkaille tarjotaan yksilöllistä palvelua, jossa asiakas voi tilata kirjaston aineistoa (kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkia) kotiinsa. Palvelu on suunnattu sellaisille, joille kirjastossa asioiminen on hankalaa. Syynä voi olla esim. yleisten liikenneyhteyksien puuttuminen tai liikkumisrajoitukset.  

Palvelun tulevat käyttäjät haastatellaan ennen asiakkaaksi hyväksymistä. Kirjasto ja asiakas tekevät sopimuksen, jossa asiakas antaa kirjastolle tai nimeämälleen henkilölle luvan kirjastoasioidensa hoitoon. Kirjasto lainaa aineiston asiakkaalle ja toimittaa sen asiakkaan kotiovelle sovittuun aikaan (kello 16 jälkeen) ja ottaa samalla palautettavan aineiston mukaansa.  

 ”Kirjat kotiin” -palvelu on maksutonta asiakkaalle, kun kyseessä on Lapin kirjastojen aineisto.  Aineiston laina-aika ja aineiston vaihtoväli eli käyntikerrat muodostuvat sen mukaan, kuinka paljon palvelulle on kysyntää.   

Palvelun käyttäjäksi voi jo ilmoittautua joko soittamalla kirjastonhoitaja Tuula Poroputaalle, p. 0400 226 406 tai sähköpostilla tuula.poropudas@kemijarvi.fi. Ilmoittautumisia vastaanottaa myös kirjastonhoitaja Marja-Leena Vaarala p. 0400 157 716, marja-leena.vaarala@kemijarvi.fi.

Lyhyesti:

  • Palvelu on tarkoitettu sellaisille ihmisille, joille kirjastossa käynti on vaivalloista tai mahdotonta julkisten liikenneyhteyksien puuttumisen vuoksi tai omien liikkumisrajoituksen vuoksi.
  • Ennen asiakkuuden hyväksymistä kirjoitetaan sopimus, johon aukikirjoitetaan asiakkaan ja kirjaston välinen luottamuksellinen suhde.
  • Palvelu on ilmaista asiakkaille.
  • Kirjoja ja muuta materiaaleja toimiteaan kotiovelle sovitusti kello 16 jälkeen.
  • Lisätietoja antaa Tuula Poropudas, p 0400 226 406 tai Marja-Leena Vaarala, p. 0400 157 716. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kemijarvi.fi
  • Kirjasto voi tulla vierailemaan myös kylätapahtumissa! Kysy lisää Tuulalta tai Marja-Leenalta.