Palvelut

Kemijärvi_kirjasto_kesä.jpg
Kemijärvi_kirjasto_kevät.jpg
Kemijärvi_kirjasto_syksy.jpg
Kemijärvi_kirjasto_talvi.jpg

KIRJASTON TARJOAMIA PALVELUJA

Kemijärven kirjaston palvelut -luettelo Finnassa

Apteekkikaappi Kyläluudassa

Kirjastoauto Kyläluudassa on Kemijärven apteekin ylläpitämä apteekkikaappi. Myynnissä on itsehoitotuotteita. Reseptilääkkeitä voi tilata auton kautta toimitettavaksi tekemällä kirjallisen sopimuksen Kemijärven apteekin kanssa. Soita apteekkiin p. 040 195 2411  tai käy paikan päällä.

E-aineistot

Kirjastoon on hankittu e-kirjoja, joita voit lukea iOS, Windows- tai Android-laitteilla sekä tietokoneella. Voit lukea kirjoja Android tai iOs -laitteella asentamalla lukuohjelman tai suoraan selaimessa ja Windows-laitteella selaimen kautta. Tarvitset kirjastokortin, jotta pääset lukemaan e-kirjoja.Lue lisää e-kirjoista verkkokirjaston sivuilta.

E-press: Kirjastossa voit lukea omalta mobiililaitteelta tai kirjaston tv:stä tai lainattavalla tabletilla e-lehtiä. Esim. Helsingin Sanomat ja Lapin Kansa löytyvät joka päivä luettavaksi sähköisessä muodossa. Kysy kirjastosta lisää.

PressReaderissa on satoja koti- ja ulkomaisia harrastelehtiä. Kokeile! Palvelu on käytettävissä kirjastoissa suoraan linkistä. PressReaderia voi myös etäkäyttää kirjautumalla Koha-verkkokirjastoon kirjastokortilla ja salasanalla, valitsemalla e-aineistot käyttäjätilin valikosta ja klikkaamalla linkkiä PressReaderiin.

Naxos sisältää musiikkia ja vieraskielisä äänikirjoja. Katso vaikka suosikkibalettisi!

Rockawaystä voit lainata vaikka pianonsoitto-oppaan tai opiskella laulajan hengitystekniikkaa.

Internet / Tulostaminen

Kirjastossa on neljä asiakaskonetta internet-käyttöä varten. Käyttö on maksutonta. Tulosteiden hinnat Maksut-sivulla. 

Kirjaston koulutus- ja kokoustila

Koulutustilassa on videotykki ja 14 tietokonetta, joissa käyttöjärjestelmä on Win10 ja toimisto-ohjelmat Microsoft Office 2016. Lisäksi käytettävissä kannettavia tietokoneita. Yritykset ja yhteisöt voivat varata tilaa sivistyslautakunnan hyväksymillä taksoilla. Kemijärveläisille yhdistyksille tilan käyttö on maksutonta. Lisätietoja ja varaukset kirjaston aukioloaikoina puhelimitse 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Mediapiste

Kirjaston koulutustilaan on sijoitettu mediapiste, jossa on tehokas tietokone kahdella näytöllä. Pisteessä on mikrofilmien lukulaite, digitointia varten LP- ja cd-muuntimet ja valokuva/diaskanneri, sekä tulostin. Tulostushinnat löytyvät Maksut-sivulta. Voit varata pisteen käyttöösi kahdeksi tunniksi > kysy palvelupisteessä vapaita aikoja p. 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Kirjastolla on jonkin verran omia mikrofilmejä ja kortteja, ja puuttuvia kaukolainataan. Mikrofilmit.pdf

Paristojen ja pienakkujen palautuspiste

Sekä kirjastosta ja kirjastoautosta löytyy punainen paristojen ja pienakkujen palautuspiste. Paristot ja akkujen navat pitää suojata teipillä ennen laatikkoon pudottamista.

Värikopiokone / Skanneri

Kirjastolla on monitoimikone KonicaMinolta bizhub c558. Sillä saat värikopioita tai voit skannata sähköpostiin. Maksut löytyvät Maksut-sivulta.

WiFi - langaton nettiyhteys

Kirjastossa on käytössä langaton, ilmainen nettiyhteys. Asiakas  voi omalla koneellaan kirjautua nettiin missä päin kirjastoa haluaa. Verkon nimi on Kj_kirjasto. Salasanan saat siihen kirjastostasi.


Kirjojen vaihtopiste

Kirjaston tuulikaapissa olevaan vaihtopisteeseen asiakkaat voivat tuoda omia jo luettuja tai muuten kiertoon valmiita kirjojaan. Vaihtopisteeseen voi jättää myös levyjä, lehtiä ja kasetteja. Vaihtopisteestä saa ottaa mukaan toisten jättämää aineistoa.