Palvelut

Kemijärvi_kirjasto_kesä.jpg
Kemijärvi_kirjasto_kevät.jpg
Kemijärvi_kirjasto_syksy.jpg
Kemijärvi_kirjasto_talvi.jpg

KIRJASTON TARJOAMIA PALVELUJA

Kemijärven kirjaston palvelut -luettelo Finnassa

Digi-opastus

Annamme kirjastossa digi-opastosta asiakkaiden omien laitteiden käytössä tai verkkosivujen/palvelujen käytössä. Varaa aika Varaamosta tai soita p. 040 746 0267 ja varaa aika.

e-kirjat

e-kirjoja eli sähköisiä kirjoja voit lukea iOS, Windows- tai Android-laitteilla sekä tietokoneella. Voit lukea kirjoja Android tai iOs -laitteella asentamalla lukuohjelman tai suoraan selaimessa ja Windows-laitteella selaimen kautta. Tarvitset kirjastokortin, jotta pääset lukemaan e-kirjoja. Lue lisää e-kirjoista verkkokirjaston sivuilta.

eMagz

Palvelussa on suomalaisia aikakauslehtiä näköispainoksina. Tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin. Palvelun löydät tästä linkistä.

ePress

Voit lukea kirjaston tiloissa omalta mobiililaitteelta tai kirjaston tv:stä tai lainattavalla tabletilla e-lehtiä. Esim. Helsingin Sanomat ja Lapin Kansa löytyvät joka päivä luettavaksi sähköisessä muodossa. Kysy kirjastosta lisää.

PressReader

Palvelussa on satoja koti- ja ulkomaisia harrastelehtiä. Kokeile! Palvelu on käytettävissä kirjastoissa suoraan linkistä. PressReaderia voi myös etäkäyttää kirjautumalla Finna-verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla ja valitsemalla PressReader siniseltä palkista.

Naxos

Palvelu sisältää musiikkia ja vieraskielisä äänikirjoja. Katso vaikka suosikkibalettisi!

Rockaway

Voit lainata vaikka pianonsoitto-oppaan tai opiskella laulajan hengitystekniikkaa.

Internet / Tulostaminen

Kirjastossa on neljä asiakaskonetta internet-käyttöä varten. Käyttö on maksutonta. Tulosteiden hinnat Maksut-sivulla. 

Kirjaston koulutus- ja kokoustila

Koulutustilassa on videotykki ja 11 tietokonetta, joissa käyttöjärjestelmä on Win10 ja toimisto-ohjelmat Microsoft Office 2016.  Yritykset ja yhteisöt voivat varata tilaa sivistyslautakunnan hyväksymillä taksoilla. Kemijärveläisille yhdistyksille tilan käyttö on maksutonta. Lisätietoja kirjaston aukioloaikoina puhelimitse 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Hiljainen työskentelytila - Kuutio

Lehtisalin perällä löytyvä Kuutio hiljainen, äänieristetty pienryhmätila. Kuutio on rauhallinen työskentely-, lukemis- ja neuvottelutila enintään neljälle henkilölle.

Tilassa on automaattinen ilmastointi, himmennettävät ledvalot värilämpötilan säädöllä, kaksi pistorasiaa, Samsung 32" Full HD LCD -näyttö, liitäntöinä HDMI ja Audio 3,5 mm urosliitin sekä kaksi kaiutinta katossa vahvistimella.
 
Tila on käytössä kirjaston aukioloaikoina. Voit käyttää tilaa vapaasti silloin kun se ei ole varattu. Maksuton.

Mediapiste

Kirjaston koulutustilaan on sijoitettu mediapiste, jossa on tehokas tietokone kahdella näytöllä. Pisteessä on mikrofilmien lukulaite, digitointia varten LP- ja cd-muuntimet, valokuva/diaskanneri sekä tulostin. Tulostushinnat löytyvät Maksut-sivulta. Voit varata pisteen käyttöösi kahdeksi tunniksi > kysy palvelupisteessä vapaita aikoja p. 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Kirjastolla on jonkin verran omia mikrofilmejä ja kortteja, ja puuttuvia kaukolainataan. Mikrofilmit.pdf

Paristojen ja pienakkujen palautuspiste

Kirjastossa on punainen paristojen ja pienakkujen palautuspiste. Paristot ja akkujen navat pitää suojata teipillä ennen laatikkoon pudottamista.

Värikopiokone / Skanneri

Kirjastolla on monitoimikone KonicaMinolta bizhub c558. Sillä saat värikopioita tai voit skannata sähköpostiin. Maksut löytyvät Maksut-sivulta.

WiFi - langaton nettiyhteys

Kirjastossa on käytössä langaton, ilmainen nettiyhteys. Voit kirjautua omalla laitteellasi nettiin. Verkon nimi on Kj_kirjasto. Salasanan saat siihen kirjastostasi.


Kirjojen vaihtopiste

Kirjaston tuulikaapissa olevaan vaihtopisteeseen asiakkaat voivat tuoda omia jo luettuja tai muuten kiertoon valmiita kirjojaan. Vaihtopisteeseen voi jättää myös levyjä, lehtiä ja kasetteja. Vaihtopisteestä saa ottaa mukaan toisten jättämää aineistoa.


 

Kirjastojärjestelmä Koha

Kemijärven kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan. Koko kimpassa on käytössä sama kirjastojärjestelmä Koha. Koha on avoimen lähdekoodin järjestelmä ja kirjastot itse kehittävät sen toimintaa. Lue Koha-Suomesta lisää tästä linkistä.