Palvelut

Kemijärvi_kirjasto_kesä.jpg
Kemijärvi_kirjasto_kevät.jpg
Kemijärvi_kirjasto_syksy.jpg
Kemijärvi_kirjasto_talvi.jpg

KIRJASTON TARJOAMIA PALVELUJA

Kemijärven kirjaston palvelut -luettelo Finnassa

Digi-opastus

Annamme kirjastossa digi-opastosta asiakkaiden omien laitteiden käytössä tai verkkosivujen/palvelujen käytössä. Varaa aika Varaamosta tai soita p. 040 746 0267 ja varaa aika.

Pohjoisen eKirjasto

Tänne on koottu kaikki kirjaston tarjoamat sähköiset palvelut: lehdet, äänitteet, kirjat, elokuvat, soitonopastukset, oopperaa, balettia... Osaa palveluista voit käyttää myös kotoasi, tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin. 

ePress

Voit lukea kirjaston tiloissa omalta mobiililaitteelta tai kirjaston tv:stä tai lainattavalla tabletilla e-lehtiä. Esim. Helsingin Sanomat ja Lapin Kansa löytyvät joka päivä luettavaksi sähköisessä muodossa. Kysy kirjastosta lisää. Osoite on https://pek.epress.fi

Internet / Tulostaminen

Kirjastossa on neljä asiakaskonetta internet-käyttöä varten. Käyttö on maksutonta. Tulosteiden hinnat Maksut-sivulla. 

Kirjaston koulutus- ja kokoustila

Koulutustilassa on 11 tietokonetta, joissa käyttöjärjestelmä on Win10 ja toimisto-ohjelmat Microsoft Office 2016.  Tilan isoon tv:hen (75") voi jakaa oman tai kirjaston tietokonen näytön. Tilassa on kahvin- ja vedenkeitin ja jääkaappi. Kokouspöydän ympärillä on paikka 10 henkilölle, tietokonepöytien lisäksi.

Yritykset ja yhteisöt voivat varata tilaa tulevaisuuslautakunnan hyväksymillä maksuilla. Kemijärveläisille yhdistyksille tilan käyttö on maksutonta.

Lisätietoja kirjaston aukioloaikoina puhelimitse 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Hiljainen työskentelytila - Kuutio

Lehtisalin perällä löytyvä Kuutio on hiljainen, äänieristetty pienryhmätila enintään neljälle henkilölle.

Tilassa on automaattinen ilmastointi, himmennettävät ledvalot värilämpötilan säädöllä, kaksi pistorasiaa, Samsung 32" Full HD LCD -näyttö, liitäntöinä HDMI ja Audio 3,5 mm urosliitin sekä kaksi kaiutinta katossa vahvistimella.
 
Voit varata tilan joko Varaamosta tai kirjastosta suoraan. Voit käyttää tilaa vapaasti silloin kun se ei ole varattu. Maksuton.

Lainattavia liikuntavälineitä ja muita esineitä

Kirjasto on hankkinut esim. kävelysauvat, Frisbeegolf-setin, kahvakuulia ja selättimen lainattavaksi. Esineistä voi mainita esim. dvd-soittimen ja salkkumallisen levysoittiminen, jolla voi muutaa lp-levyt sähköiseen muotoon. Pala- ja seurapelejä voi myös lainata.

Laminointilaite

Kirjastossa on laminointilaite, jolla voi laminoina A6, A5, A4 ja A3 -kokoisia arkkeja. Arkkeja voi ostaa kirjastosta A6-A4 0,50 € /A3 1,00 €.

Mediapiste

Kirjaston koulutustilaan on sijoitettu mediapiste, jossa on tehokas tietokone kahdella näytöllä. Pisteessä on mikrofilmien lukulaite, digitointia varten LP- ja cd-muuntimet, valokuva/diaskanneri sekä tulostin. Tulostushinnat löytyvät Maksut-sivulta. Voit varata pisteen käyttöösi kahdeksi tunniksi > kysy palvelupisteessä vapaita aikoja p. 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Kirjastolla on jonkin verran omia mikrofilmejä ja kortteja, ja puuttuvia kaukolainataan. Mikrofilmit.pdf

Paristojen ja pienakkujen palautuspiste

Kirjastossa on punainen paristojen ja pienakkujen palautuspiste. Paristot ja akkujen navat pitää suojata teipillä ennen laatikkoon pudottamista.

Värikopiokone / Skanneri

Kirjastolla on monitoimikone KonicaMinolta bizhub c558. Sillä saat värikopioita tai voit skannata sähköpostiin. Maksut löytyvät Maksut-sivulta.

WiFi - langaton nettiyhteys

Kirjastossa on käytössä langaton, ilmainen nettiyhteys. Voit kirjautua omalla laitteellasi nettiin. Verkon nimi on Kj_kirjasto. Salasanan saat siihen kirjastostasi. Laite ei ole käytössä omatoimiaikana.


Kirjojen vaihtopiste

Kirjaston tuulikaapissa olevaan vaihtopisteeseen asiakkaat voivat tuoda omia jo luettuja tai muuten kiertoon valmiita kirjojaan. Vaihtopisteeseen voi jättää myös levyjä, lehtiä ja kasetteja. Vaihtopisteestä saa ottaa mukaan toisten jättämää aineistoa.


Kirjastojärjestelmä Koha

Kemijärven kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan. Koko kimpassa on käytössä sama kirjastojärjestelmä Koha. Koha on avoimen lähdekoodin järjestelmä ja kirjastot itse kehittävät sen toimintaa. Lue Koha-Suomesta lisää tästä linkistä.

Kohan päivitys tehdään viikoittain keskiviikkona kello 7-9. Iso vuosipäivitys tehdään yleensä toukokuussa, joilloin kirjasto on suljettu 2 päivää.


Hillatien koulun ja Kemijärven kaupunginkirjaston Yhteistyösopimus ja Kemijärven kaupungin Kulttuurikasvatussuunnitelma (KOPS)

Kirjasto on sitoutunut koulun kanssa solmitussa yhteistyösopimuksessa ja Kulttuurikasvatussuunnitelmassa neuvomaan, auttamaan ja mahdollistamaan kirjastonkäytön sujuvuutta ja lukuharrastuksen leviämistä lasten ja nuorten parissa. Tutustu Yhteistyösopimukseen ja KOPS:iin.

Yhteistyösopimus