Toimintatorppa

Toimintatorppa on aikuisten psykososiaalisten palveluiden avokuntoutusyksikkö, johon on keskitetty kotiin vietävät mielenterveys- ja päihdekuntoutuspalvelut sekä ryhmätoiminnat. Toimintatorpan kanssa samassa kiinteistössä toimii myös kaupungin Rohka-hanke, joka kehittää yhteistyössä verkoston kanssa matalan kynnyksen palveluja. Avokuntoutuksen palveluihin sisältyy kotikäynnit, ryhmätoiminnat, sekä palvelu- ja asumisneuvonta. 

Toiminnan lähtökohtana on tukea päihde- ja mielenterveyskuntoutujan arjessa selviytymistä, tarjota päihteettömiä, mielekkäitä ja virikkeellisiä päiviä. Toiminta on asiakaslähtöistä ja pyrimme vastaamaan yksilöllisiin tarpeisiin. Toiminta on matalankynnyksen toimintaa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Toimintatorpalla on mahdollisuus pyykin pesuun ja peseytymiseen sekä tarjolla päivittäin monipuolinen lounas pientä korvausta vastaan. Rohka-hankkeen aikana on käynnistetty lahjoitustavarapiste, johon on mahdollisuus tuoda vaatteita, huonekaluja ja muita kodin tarvikkeita niitä tarvitseville. Lahjoitustavarapiste toimii yhtenä työtoiminnan suorittamispaikkana kuntoutujille.

Viikoittaiset toiminnalliset ryhmät koostuvat arjen askareista, askartelusta, liikunnasta, leivonnasta, luontotoiminnasta, ulkoilusta ja retkistä sekä kaikille avoimista liikunta ja ruoanlaitto ryhmistä. Toiminta on yhteisöllistä, joka rakennetaan yhdessä kuntoutujien kanssa.

Toimintatorpan toiminta perustuu täysin yhdessä tekemiseen ja kaikki Toimintatorpan päivittäiset askareet jaetaan asiakkaiden kesken.
Toimintatorpalta on mahdollisuus saada monipuolista apua elämän erilaisiin tilanteisiin. Palveluihin sisältyy palveluneuvontaa, asumispalveluohjausta ja kotikuntoutusta. Jokaiselle kuntoutujalle tehdään tarvittaessa yksilöllinen hoito- ja/tai palvelu- sekä kuntoutussuunnitelma.

Kerran viikossa tiloissamme toimii sairaanhoitajan akuuttivastaanotto.  Kuntoutujille tehdään tarvittaessa esim. sairaanhoitajan terveystarkastuksia.

Toimintatorpan työntekijät selvittävät kuntoutujien mahdollisuutta osallistua sosiaaliseen kuntoutukseen, kuntouttavaan työtoimintaan sekä työkokeilun kautta kuntoutumaan tuen avulla, jopa takaisin työelämään.

Toimintatorppa
Seminaarinkatu 10
98120 Kemijärvi


Ohjaajien yhteystiedot:

Marjaana Niemelä
Lähihoitaja /ryhmät
040 182 0462

Petri Tervola
Päihdetyöntekijä /kotikäynnit 
040 808 6048

Heidi Lehtikangas
Lähihoitaja /päihdetyöntekijä /kotikäynnit 
0400 469 734

Tuula Moilanen
Lähihoitaja /päihdetyöntekijä /kotikäynnit 
040 162 6342

Johanna Laine
ohjaaja /asumispalveluneuvonta
040 631 9219

Tuula Valkola
osastonhoitaja
040 139 8228