Toimintatorppa

Toimintatorppa on aikuisten psykososiaalisten palveluiden avokuntoutusyksikkö, johon on keskitetty kotiin vietävät mielenterveys- ja päihdekuntoutuspalvelut sekä ryhmätoiminnat. Toimintatorpalla toimii myös Rohka-hanke. Avokuntoutuksen palveluihin sisältyy kotikäynnit, ryhmätoiminnat, sekä palvelu- ja asumisneuvonta.  

Toiminnan lähtökohtana on tukea päihde- ja mielenterveyskuntoutujan arjessa selviytymistä, tarjota päihteettömiä, mielekkäitä ja virikkeellisiä päiviä. Toiminta on asiakaslähtöistä ja pyrimme vastaamaan yksilöllisiin tarpeisiin. Toiminta on matalankynnyksen toimintaa, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Toimintatorpalla on mahdollisuus pyykin pesuun ja peseytymiseen sekä tarjolla päivittäin monipuolinen lounas pientä korvausta vastaan.  Kuntoutujien toimesta ylläpidämme lahjoitustavarapistettä, johon on mahdollisuus tuoda vaatteita, huonekaluja ja muita kodin tarvikkeita niitä tarvitseville.

Viikoittaiset toiminnalliset ryhmät koostuvat arjen askareista, askartelusta, liikunnasta, leivonnasta, luontotoiminnasta, ulkoilusta ja retkistä sekä kaikille avoimista liikunta ja ruoanlaitto ryhmistä. Toiminta on yhteisöllistä, joka rakennetaan yhdessä kuntoutujien kanssa. 

Toimintatorpan toiminta perustuu täysin yhdessä tekemiseen ja kaikki Toimintatorpan päivittäiset askareet jaetaan asiakkaiden kesken.

Toimintatorpalta on mahdollisuus saada monipuolista apua elämän erilaisiin tilanteisiin. Palveluihin sisältyy palveluneuvontaa, asumispalveluohjausta ja kotikuntoutusta. Jokaiselle kuntoutujalle tehdään tarvittaessa yksilöllinen hoito- ja/tai palvelu- sekä kuntoutussuunnitelma.

Kerran viikossa tiloissamme toimii sairaanhoitajan akuuttivastaanotto.  Kuntoutujille tehdään tarvittaessa esim. sairaanhoitajan terveystarkastuksia.

Toimintatorpan työntekijät selvittävät kuntoutujien mahdollisuutta osallistua sosiaaliseen kuntoutukseen, kuntouttavaan työtoimintaan sekä työkokeilun kautta kuntoutumaan tuen avulla, jopa takaisin työelämään.Toimintatorppa
Seminaarinkatu 10
98120 Kemijärvi

Avoinna:

HOX! Toistaiseksi tauolla koronan vuoksi

(tiistaina ja keskiviikkona klo 9-13)

 

Ryhmät:

HOX! Toistaiseksi tauolla koronan vuoksi

(ma klo 14 -15.30  uimahalli Poukama, kuivajumppa

ti  klo 13-15 liikuntahalli

ke  klo 14-15.30 uimahalli Puokama, vesijumppa

to klo 13-15 Toimintatorppa, mt-kuntoutujien toiminnallinen ryhmä)

 

Terveysneuvonta VINKKI

ti klo 14 -15 toimintatorppa

puh.  040 544 9783


Ohjaajien yhteystiedot:

Ohjaajat/lähihoitajat
0400 469 734

Petri Tervola
Päihdetyöntekijä /kotikäynnit 
040 808 6048

Päivi Koivumaa
ohjaaja (Mth)
040 547 2940

Jonna Särkelä
vastaava sairaanhoitaja
040 544 9783

Tuula Valkola
osastonhoitaja
040 139 8228