Varsitupa ja terveysneuvonta

Varsitupa on matalan kynnyksen kohtaamispaikka päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen. Varsituvan toiminta perustuu luottamukselliseen, asiakaslähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen.

Varsitupa tarjoaa asiakkailleen kohtaamispaikan, jossa käytössä on päivän lehti, televisio, radio, puhelin, tietokone ja mahdollisuus saada asiointiapua tuvan aukiolon ulkopuolella. Varsituvalla asiakkaalla on käytössä peseytymistilat, pyykinpesu ja tarvittaessa puhdas vaatetus.

Varsituvan työntekijät tarjoavat asiakkailleen kokonaisvaltaista palveluohjausta, kotikäyntejä ja tukea arjen hallintaan. Lisäksi heitä tuetaan päihteettömyyteen. Asiakkaille tarvittaessa tehdään terveystarkastukset sekä kuntoutussuunnitelmat. Toiminnassa huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Varsituvalla asiakkaan tulee olla toimintakykyinen. Asiointi edellyttää väkivallattomuutta ja tiloissa EI saa käyttää päihteitä.

Varsituvan Aukioloajat:

Tiistai - Torstai klo 9 - 12

Perjantaina klo 9 - 13

 

Terveysneuvonta varsituvalla maanantaisin klo 14 - 15

Pisteessä on mahdollisuus vaihtaa käytetyt neulat ja ruiskut puhtaisiin. Pisteessä jaetaan tietoa terveydenhoidosta ja tartuntataudeista.

  • kondomien ja liukuvoiteiden jakelua
  • C-hepatiitin, hiv:n ja sukupuolitautien testausta
  • mahdollisuus A- ja B-hepatiittirokotuksiin

Pisteessä on paikalla päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja ja tarvittaessa muita asiantuntijoita. Puhtaita välineitä saa tilalle yhtä paljon, kun palauttaa. Jos palautettavaa ei ole, puhtaita välineitä saa viikon tarpeen verran.

Tiistaina klo 10 - 12: voit varata vastaanottoajan sairaanhoitajalle p. 040 1895620 tai Varsituvan henkilökunnan kautta.

Perjantaisin: Varsituvalla yhteisökokous klo 11, jossa suunnitellaan tulevan viikon toimintaa. Perjantaisin tehdään yhdessä lämmin ruoka. Lisäksi tarjolla aina myös kahvia ja teetä.

 

nuotio.jpg

Käyntiosoite:  
Varsitie 12  A-rappu kautta      
98120 Kemijärvi


Ota yhteyttä

Heidi Lehtikangas
Päihdetyöntekijä
040 1612 6324


Anu Aho
Asumispalveluohjaaja
040 749 4134                                                                                                                

Laura Kiviniemi
Lähihoitaja 
040 162 6324

Taina Ketola 
sairaanhoitaja 
040 1820 462

Tanja Mykkänen                                                                   
sairaanhoitaja 
040 189 5620

Tuula Valkola (virkavapaalle 1.1.2019 alkaen)
Osastonhoitaja 
040 139 8228

Yhteyttä voi ottaa arkisin klo 8-16 välillä.

Tervetuloa käymään ja tutustumaan!