Luvan hakeminen

 

Katso tarkemmat tiedot rakentamisesta kaupungin rakennusjärjestyksestä.

Luvan haku ja neuvontapyynnöt:

Lupapiste-logo-rgb-l.jpg

Logoa painamalla aukeaa lupapiste.fi -palvelu, mistä luvat haetaan sähköisesti sekä ohjesivusto ja pikaopas lupapisteen käyttöön.

Lupapiste on maksuton asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti ympäri vuorokauden. Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, ilmoitusten, työnjohtajahakemusten ja -ilmoitusten sekä poikkeamislupien hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille myös neuvottelupyyntöjä jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä.

Suunnitelmat voidaan valmistella sähköisesti yhdessä eri viranomaisten ja rakennushankkeen ammattilaisten kanssa. Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä sekä nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Hox! Katselmusajat varataan puhelimitse suoraan rakennustarkastajalta p. 0400 203 257.

Lupapisteen käyttö lyhyesti:

  1. Rekisteröidy ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla. Kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla. (organisaatiot voivat tehdä maksullisen yritystilin)
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen pohjautuen tai luomaan hakemuksen.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan "Osapuolet"-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu"-ikkunan kautta: Paina keskustelussa "kysy viranomaiselta" -nappia, jos hakemus on vielä luonnostilassa
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle "Hakemuksen jättäminen" -välilehdeltä. Hakemuksen voi jättää vajainkin tiedoin.
  7. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu"-ikkunan kautta: Paina keskustelussa "lähetä viesti"-nappia, jos hakemus on jo jätetty viranomaiskäsittelyyn

Lupamenettelyt

Lupamaksut