Hiihtoladut ja pururadat

Kaikki keskustan sekä Suomun hiihtoladut tarkastetaan syksyllä ennen hiihtokauden alkua, jolloin tarkastetaan opastukset, liikennemerkit, valaistus ja muut varusteet. Puutteet korjataan ennen hiihtokauden alkua.

 

Hiihtoladut kaupungin karttapalvelussa tai Metsähallituksen retkikartalla

Info latujen kunnostuksesta (Pöyliövaara, Peurakangas, Sipovaara-Kallaanvaara ja Särkikangas). Ylläpito hoidetaan latukoneella. Ladut avataan heti kun lumiolosuhteet sen sallivat ja ylläpidetään keväälle niin pitkään kuin se lumiolosuhteiden vuoksi on mahdollista. Ladut ajetaan aina lumisateen jälkeen ja muuna aikana vähintään kaksi kertaa viikossa. Ladut ajetaan klo 10.00 mennessä.

  • Latukartta Peurakangas (pdf). Lähtöpaikka on n. 4 km:n päässä keskustasta Sodankyläntien varrella (Rovaniementien ja Sodankyläntien risteyksestä n. 800 m Sodankylän suuntaan vasemmalla puolen tietä). Latuvaihtoehtoina ovat 5, 10 ja 15 km:n reitit. Ladut soveltuvat sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtoon. Latuja ei ole valaistu. Tulentekopaikka on 5 ja 15 km:n ladun varrella. 

    Latukartta Pöyliövaara (pdf). Kilpalatujen 3 km ja 5 km ylläpito on lopetettu. Kilpaladuista 1 km:n reitti on valaistu. Pitkävaaran valaistulla latu-uralla voidaan hiihtää sekä perinteistä että vapaata tyyliä. Kesäisin nämä Pöyliövaara-Pitkävaaran reitit soveltuvat vaativuudesta huolimatta hyvin kävelyyn/sauvakävelyyn ja juoksuun. 

AURINKOLATU kiertää Pöyliöjärven rantoja. Ladun teko aloitetaan tammikuussa ja sitä ylläpidetään moottorikelkoilla. Latu pidetään auki helmikuusta huhtikuuhun sääolosuhteiden mukaan. Latu ajetaan lumisateen jälkeen ja muuna aikana kaksi kertaa viikossa. Latu ajetaan klo 10.00 mennessä. 
Aurinkolatu on käytössä. (Päivitys on tehty 20.2.2024.) 

KOIRIEN kuljettaminen hiihtäessä on sallittua Aurinkoladulla. Koira on oltava kiinni ja omistajan on huolehdittava siitä, ettei muille hiihtäjille aiheuteta tarpeetonta häiriötä eikä koiran jätöksiä joudu latu-uralle.


Suomun ja Pyhä-Luoston matkailualueella on runsaasti ylläpidettäviä hiihtolatuja: www.suomutunturi.fi     http://www.pyha.fi


Pöyliövaarasta on reitti Lintuniemen tulentekopaikalle. Reitille ei tule latupohjaa. Sijainti kartalla