Yksinyrittäjän koronatuki nyt haettavissa

Julkaistu 2020-04-14 18:27:30 EEST.

Kemijärven kaupunki myöntää yksinyrittäjille tukea toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen.

YKSINYRITTÄJÄN TUKI KORONAEPIDEMIAN AIHEUTTAMIIN TALOUDELLISIIN VAIKEUKSIIN on nyt haettavissa KEMIJÄRVEN KAUPUNGILTA

Kemijärven kaupunki myöntää yksinyrittäjille tukea toiminnan vakauttamiseen koronaepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjien koronatuen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Kyseessä on toimintatuki varsinaisesta elinkeinonharjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuki 2.000€ on kertaluontoinen, määräaikainen ja voimassa vain pandemiasta johtuvan akuutin maksuvalmiuskriisin hoitamiseksi. 
Yksinyrittäjä hakee tukea ensijaisesti sähköisellä hakulomakkeella yrityksen kotikunnasta (YTJ-rekisterin mukainen kotikunta). Sähköinen hakulomake ja ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä.

https://haku.kemijarvenyrityspalvelut.fi

Huomioithan, että hakemuksen täyttämiseksi tarvitset seuraavat liitteet:


1) Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019/viimeisimmän tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen. Todisteeksi tästä tulee yrittäjän toimittaa liitteeksi viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus. 

2) Yksinyrittäjän yritystoiminnan taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen 16.3.2020 jälkeen on todennettava jäljennöksillä kirjanpidosta ja / tai tiliotteista (kulut ja myyntituotot). 

3) Mikäli yrityksellä on verovelkaa, Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi.

 

Takaisin