Koronatiedotteet yrittäjille

Korona - tietopaketti 27.3

Apua yrittäjille_27032020.pdf

Yrittäjän HELP - henkilöt.pdf

Business Finlandilta saa tukea!

(ohjeet alla olevassa videossa)

 

 

Hei sotehy-yrittäjä!

Poikkeusoloissa tiivistämme viestintäämme juuri sinulle. Tässä toinen sosiaali-, terveys-, ja hyvinvointialan yrityksille räätälöity uutiskirjeemme. Edellisen sait 18.3.2020.

”Kaikki koronasta yrittäjälle” -verkkosivulle www.yrittajat.fi/korona on koottu tieto koronasta yrittäjän näkökulmasta, ja sivuja päivitetään jatkuvasti. 

Pidämme huolta, että sosiaali- terveys ja hyvinvointialan pk-yritysten tilanne otetaan mahdollisimman hyvin huomioon tässä koko maailmalle vaikeassa tilanteessa.

Lue koko uutiskirje klikkaamalla tätä>>

Business Finlandilta uusi rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien ratkaisemiseksi

Julkaistu 2020-03-17 12:02:34 EET.

Business Finland lanseeraa kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia.

Business Finland avaa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. Rahoitus on kohdennettu matkailuyrityksille ja matkailun oheispalveluja tuottaville yrityksille, luoville aloille sekä kaikille toimialoille, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa.

- Business Finlandin rahoitus auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja poikkeusoloissa ja varautumaan myös muihin mahdollisiin kriiseihin tulevaisuudessa, sanoo Business Finlandin johtaja Reijo Kangas.

Rahoituksen taustalla on hallituksen lisätoimet yrityksille koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien vähentämiseksi.

Business Finland tietopaketti

TEMin tiedote

Julkaistu 2020-03-18 13:19:52 EET.

Tiedote on osa koronasta johtuvaa viestintää ELYjen yrityspalvelujen osalta ja siihen liittyvää tietoa asiakasrajapintaan.

Verkkosivu www.ely-keskus.fi linkkiä kannattaa jakaa yhteistyökumppaneille ja  linkkiä tulee käyttää, jotta tieto pysyy samana koko ajan.
Tiedote päivittyy.

Tiedotteessa on lyhyesti todettu myös 17.3 uutisoidut lisämäärärahat, mutta siitä infotaan myöhemmin lisää.

Vielä erillinen muistutus, että Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelun päivystyskapasiteettia on lisätty eli  talousvaikeuksiin joutuneita yrittäjiä kannattaa ohjata näiden ammattilaisten pakeille:  https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb

Finnveralla mahdollisuus kasvattaa pk-yritysten rahoitusta merkittävästi – asiakastyöhön varataan lisäresursseja

16.03.2020

Finnveralla on hyvät valmiudet vastata koronaepidemian myötä lisääntyvään rahoituskysyntään. Pk-yritysten rahoitusta on mahdollisuus kasvattaa. Laissa rahoitukselle oleva valtuusraja on 4,2 miljardia euroa, josta tällä hetkellä käytössä on noin 2 miljardia euroa.

− Tällä hetkellä Suomen rahoitusmarkkinat toimivat, ja myös pankit ovat sitoutuneet auttamaan pk-yrityksiä kriisin yli. Seuraamme kuitenkin tarkasti koronaepidemian vaikutusta yritysten tilanteeseen ja pankkien toimintaan. Autamme yrityksiä löytämään tarvitsemansa rahoitusratkaisut tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kertoo Finnveran pk-rahoituksen liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Rahoitusvaihtoehtoihin laajennuksia

Finnvera laajentaa pk-takauksen ja alkutakauksen käyttömahdollisuudet koskemaan myös koronan aiheuttaman suhdannetilanteen edellyttämää rahoitusta. Molemmissa takauksissa asiakkaan pankki tekee sähköisen hakemuksen Finnveralle, ja Finnvera tekee päätöksen 80 prosentin takauksesta ennalta sovittujen kriteerien perusteella.

Suhdannetilanteen edellyttämään rahoitukseen on mahdollista hyödyntää muitakin Finnveran rahoitusvälineitä. Rahoituksen edellytyksenä on kaikissa ratkaisuissa se, että yrityksellä on pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

− On äärimmäisen tärkeää auttaa suomalaiset yritykset yli todella vaikean tilanteen. Varaudumme kasvavaan kysyntään myös kohdentamalla henkilöstöä sisäisesti uudelleen ja rekrytoimalla lisää henkilöitä kriittisiin tehtäviin.  Pyydän kuitenkin asiakkailta sähköisten asiointikanavien hyödyntämistä ja ymmärrystä ruuhkatilanteita kohtaan. Olen vakuuttunut, että yhteistyössä muiden rahoittajien kanssa löydämme ratkaisut, joilla yritysten toimintakyky voidaan turvata, toteaa Heinilä.

Pk-yritys, toimi näin:

  1. Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa
  2. Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella sähköisessä asioinnissamme.
  3. Jos tarvitset käyttöpääomaa, ole yhteydessä pankkiin. Finnvera mahdollistaa käyttöpääoman myöntämisen luotolle annettavalla takauksella. Pankki hoitaa takauksen hakemisen Finnverasta puolestasi.
  4. Jos rahoitustarve on suurempi kuin 100 000−150 000 euroa, tee hakemus suoraan myös Finnveraan.

Lisätiedot:

Juuso Heinilä, liiketoimintajohtaja, pk-rahoitus, puh. 029 460 2576

Tietoa Finnveran keinoista yrityksille koronan aiheuttamassa tilanteessa löytyy koostesivulta Finnvera.fi:ltä.

Korona ja yrittäjyys: Mitä haluat kysyä?

Julkaistu 2020-03-13 10:01:56 EET.

Suomen Yrittäjät saa lukuisia kysymyksiä koronaviruksen vaikutuksista yrittäjyyteen. Kysy, mikä mieltäsi askarruttaa niin Suomen yrittäjät pyrkivät etsimään vastaukset!

Saamme nyt lukuisia kysymyksiä koronaviruksen vaikutuksista yrittäjyyteen. Kysy meiltä, mikä mieltäsi askarruttaa ja yritämme etsiä kysymyksiinne vastaukset. Vastauksia luvassa tänään järjestettävässä tietoiskussa, koronavirussivullamme, uutiskirjeessämme ja päivittäisissä uutisissamme.

Päivittyvä koronasivustomme https://www.yrittajat.fi/korona

Tietoisku 13.3. klo 15: Kaikki koronasta yrittäjälle https://www.yrittajat.fi/…/621198-tietoisku-kaikki-koronasta

Tilaa uutiskirjeemme, pysyt kartalla: https://www.yrittajat.fi/…/tilaa-suomen-yrittajien-uutiskir…

Päivittäiset uutiset:
https://www.yrittajat.fi/