Ämmänvaaran loma-asuntotontit

Myytävänä kolme loma-asuntotonttia Ämmänniemestä, n. 23 km päässä Kemijärven keskustasta. Ämmänniemen rantoja huuhtoo hienot mahdollisuudet veneilyyn, melontaan ja kalastukseen tarjoava Kemijärvi. Metsästystä voi harrastaa noin 15 kilometrin päässä sijaitsevalla valtion alueella, jonne luvat myy Metsähallitus.
24_1-web.jpg
24_2_2-web.jpg
24_2_3-web.jpg
24 tonttien ranatnäkymä 2-web.jpg
24 tonttien ranatnäkymä 4-web.jpg

LUONNONRAUHAA JA HARRASTUSMAHDOLLISUUKSIA KEMIJÄRVEN RANNALLA

Niemestä Ämmänvaaran huipulle kulkee luontopolku, jonka varrella on taukopaikkoja laavuineen. Ämmänvaara on saamelaisten vanha uhripaikka, ja sen rinteillä sijaitsee myös valtakunnallisesti merkittäviin muinaisjäännöksiin kuuluva kivikautinen asuinpaikka.

IMG_3691.tif

 

ammanvaaran-laavu.JPG

Vapaa-ajanasunnoille kaavoitetuille tonteille saa rakentaa yhden, enintään 100 m² suuruisen lomarakennuksen ja enintään 20 m² talous-/saunarakennuksen. Kuivassa kangasmetsässä sijaitsevilla tonteilla on omaa rantaviivaa n. 100 m. Tonteille kulkee tie.

Ämmänvaaran loma-asuntotontit-ad.JPG

 

Kemijärvi

Kemijärvi on rauhallinen pikkukaupunki ja Itä-Lapin palveluiden keskus. Sen sijainti Rovaniemen ja Kuusamon lentokenttien keskellä, kahden päätien varrella ja rautatien päässä on luonut hyviä edellytyksiä elinkeinoelämälle ja matkailulle. Kemijärvellä toimii monen eri alan teollisuutta, mutta se on myös Suomen erämaisimpia kaupunkeja. Luonnonrauha, runsaat vesistöt ja lähialueen tunturikeskukset houkuttelevat alueelle matkailijoita aktiiviseen lomanviettoon sekä Suomesta että maailmalta.

Väkiluku: 7 822, joista keskustan alueella 5700

Etäisyydet: Helsinki 887 km, Rovaniemi 100 km, Kuusamo 153km

Kulkuyhteydet: autolla valtatie E63 (5-tie), junalla Helsingistä, lentäen Kuusamon ja Rovaniemen kentille

Naapurikunnat: Pelkosenniemi, Salla, Posio ja Rovaniemi.

Yhteystiedot
Yhteyshenkilö Jari Polvi, Soile Matero ja Tapio Pöyliö
Sähköpostiosoite soile.matero@kemijarvi.fi , jari.polvi@kemijarvi.fi, tapio.poylio@kemijarvi.fi
Puhelin 040 838 6049 /Soile, 040 734 4152 /Jari, 040 525 0924/Tapio