Kemijärvelle oma omenapuu Ahvenanmaalla

 

Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset ovat halunneet lahjoittaa Kemijärven kaupungille oman omenapuun.

Omenapuu on istutettu Öfvergårdsin maatilalle, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Öfvergårdsin maatila sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta.   

Tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja Kemijärvi haastetaan mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia voi kirjoittaa osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Kemijärven oman omenapuun kukinta on alkanut, kuten oheisesta valokuvasta voi nähdä. Ahvenanmaalaiset toivovat, että Kemijärven oma omenapuu Ahvenanmaalla lähentää meitä entisestään ja avaa uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyöllemme.

Omenapuiden lisäksi Ahvenanmaalle kannattaa suunnata tänä vuonna vierailulle, sillä 100-vuotisjuhlan ansiosta maakunnassa on luvassa paljon erityisohjelmaa aina uuden oopperan ensi-illoista urheilutapahtumiin.

Kemijärvi_pieni.jpg