Kylien kulttuuri ja tarinat – oppia oppaille ja muille -bussikierroksen Pelkosenniemellä

Lokakuu 13. klo 10:00 - klo 16:00
Sijainti: Kemijärven ABC

Tässä tilaisuus tutustua naapurikunnan kauniisiin kyliin ja verkostoitua matkailusta kiinnostuneiden ihmisten kanssa!

Kemijärven kansalaisopisto ja Itä-Lapin kulttuurimatkailuhanke järjestävät

Kylien kulttuuri ja tarinat – oppia oppaille ja muille -bussikierroksen Pelkosenniemellä lauantaina 13.10.2018. kello 10-16. Matkaan pääsee myös jo Kemijärveltä sekä matkan varrelta. Kerro ilmoittautuessasi, mistä nouset kyytiin. Bussi lähtee Kemijärven ABC:ltä klo 9.

Kierros on yhtä aikaa opastuskierros Pelkosenniemen kyliin ja pienimuotoinen kurssi, jonka aikana matkailuyrittäjä Eero Fisk Kairankutsusta kertoo seudun kylistä ja siitä, mikä niissä kiinnostaa matkailijoita. Hän myös antaa vinkkejä opastamiseen ja hinnoitteluun. Vinkit sopivat muillekin kylä- ja matkailutoimijoille kuin pelkosenniemeläisille.  

Bussireitti alkaa luontokeskus Naavan pihasta Pyhätunturilta ja jatkuu Pyhäjärvi–Suvanto-Kairala-Luiro-kirkonkylä-Vuostimo-Saukkoaapa-Naava. 

Retkipäivä maksaa 24 euroa henkilöltä, ja se sisältää bussimatkan ja -kierroksen, opastuksen ja koulutuksen sekä kahvit ja kahvileivän Tallavaaran vanhassa pirtissä Kairalassa.

Päivä on tarkoitettu kylien aktiivisille ihmisille, matkailun parissa toimiville (yrittäjät, safarioppaat, kunnissa työskentelevät matkailualan henkilöt ym.) ja kaikille muille kiinnostuneille.

Myös nuoret ovat tervetulleita saamaan tietoa kotiseudusta!

Eero Fiskille voi esittää päivän aikana kysymyksiä, ja hänen kanssaan voi keskustella esimerkiksi matkailun kehittämisestä omassa kylässä. Eeron voi sanoa olevan tällä hetkellä kylämatkailun ykköstoimija Itä-Lapissa.

Tervetuloa osallistumaan retkipäivään! Tällainen tilaisuus on harvoin tarjolla. Pelkosenniemen kylät ovat siitä erikoisia, että niissä on paljon sodassa polttamatta jääneitä kauniita peräpohjalaisia rakennuksia mm. Suvannossa, Luirolla ja Kairalassa. Saukkoaapa taas on tyypillinen jälleenrakennusajan asutuskylä.

Ilmoittautuminen viimeistään 9.10.  Kemijärven kansalaisopistoon joko internetin kautta, osoite https://www.opistopalvelut.fi/kemijarvi/, puhelimitse (ei tekstiviestillä) 040-845 4166, käymällä toimistolla aukioloaikoina tai sähköpostilla kansalaisopisto@kemijarvi.fi. Maksu 24 euroa etukäteen kansalaisopiston tilille tai käteisellä (varaa mieluiten tasaraha) matkan alkaessa. 

Kairalan ja Suvannon kyliin voit tutustua jo etukäteen Youtuben videoilla hakusanalla Lapin tarinakylät.

Lisätietoja saa minulta. Tervetuloa retkelle!

Ystävällisin terveisin

 

Terttu Pohtila

hankevetäjä

Itä-Lapin kulttuurimatkailuhanke

p. 040 551 7800

 

Itä-Lapin kuntayhtymä

Kuumaniemenkatu 2

98100 Kemijärvi

« Takaisin etusivulle