Nokkahuilumagiaa

Tammikuu 24. klo 19:00 - klo 21:00
Sijainti: Luontokeskus Naava, Pyhätunturi

Nokkahuilumagiaa / Kamarikonsertti II

Pe 24.1.                klo 19  Luontokeskus Naava, Pyhätunturi

 

Talven kuulaus kirkastuu barokkisävelten loistokkuudeksi, kun Lapin kamariorkesteri saa vieraikseen kaksi huippumuusikkoa, nokkahuilisti Lucie Horschin sekä cembalisti ja pianisti Alexandra Nepomnyashchayan. Konserttien musiikillisesta johdosta vastaa Lucie Horsch.

Kamarikonsertti Nokkahuilumagiaa esitetään Pyhätunturin Luontokeskus Naavassa perjantaina 24.1. klo 19. Ohjelman aloittaa Johann Sebastian Bachin / Leopold Stokowskin Preludi E-duuri partitasta sooloviululle no 3. Leonardo Leolta kuullaan Konsertto G-duuri ja Franz Schrekeriltä teos Tuuli Grete Wiesenthalin runon mukaan viululle, klarinetille, käyrätorvelle, sellolle ja pianolle. Antonio Vivaldilta soitetaan lumovoimainen Konsertto g-molli La Notte. Georg Philipp Telemannin Konsertto F-duuri soi nokkahuilun suloa ja Nikolai Peikon teoksessa Decimetto on kuultavissa traditionaalisen venäläisen musiikin juuret. Lucielle nimenomaisesti sävelletty Lotta Wennäkosken Zeng päivittää barokin hengen tähän päivään. Lopuksi esitetään J.S. Bachin kaunis Konsertto d-mollissa.  

Lucie Horsch on alankomaalainen nokkahuiluvirtuoosi, joka jo varhaislapsuudessa osoitti kykynsä sukupolvensa musiikillisena lahjakkuutena. Horsch on kysytty solisti sekä kotimaassaan että kansainvälisesti ja hän esiintyy niin barokkikokoonpanojen kuin modernien orkesterien kera. Horsch on tehnyt yhteistyötä mm. Academy of Ancient Music -orkesterin, Hong Kongin filharmonisen orkesterin ja Los Angelesin kamariorkesterin kanssa. Hän on myös levyttänyt kaksi palkittua albumia.

Alexandra Nepomnyashchaya on venäläinen cembalisti ja pianisti, jonka mestarillista soittoa kuullaan usein Horschin duoparina. Nepomnyashchaya on musiikkikilpailuja voittanut solisti ja kamarimuusikko, joka esiintyy ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Aasiaa. Hän on tehnyt myös fortepiano- ja pianolevytyksiä.

Luontokeskus Naavan liput: 15 € aikuiset ja 10 € lapset. Liput myydään ovella ennen konsertin alkua.                

 

« Takaisin etusivulle