Avoin ulkoilutilaisuus lapsiperheille

Kesäkuu 07. klo 10:00 - klo 12:00
Sijainti: Kalkonniemi

Osana Ulos luontoon -haastetta Askel-hanke järjestää avoimen ulkoilutilaisuuden sunnuntaina 7.6. klo 10.00–12.00 Kalkonniemen uimarannan tulentekopaikan ympärillä. Tulilla voi paistaa makkaraa ja lapsille on luvassa mukavaa puuhasteltavaa. Askel tarjoilee tilaisuuden ajan nokipannukahvia ja pullaa niin kauan kuin tarjoiltavia riittää.

Ulos luontoon on Askeleen lapsiperheille kesäkuulle heittämä haaste. Tarkoitus on ulkoilla kuukauden ajan noudattaen Luontopyramidimallia, jossa luonnossa liikkuminen on jaettu erilaisiin annoksiin. Luontoannosten toteutustapa on vapaa - pääasia on että liikkuu luonnossa.

Luontopyramidimalliin kuuluu päivittäinen vähintään 20 minuutin ulkoilu esimerkiksi kävelyllä tai pihaa haravoidessa. Viikoittaisen luontoannoksen saa vaikkapa retkellä puistoon tai lähimetsään. Kuukausittainen luontoannos taas tulee pidemmästä, useamman tunnin retkestä esimerkiksi luontopolulle tai kansallispuistoon. Luontopyramidimallissa huipun muodostaa vuosittainen 1-2 yön yli kestävä retki luontoon. Askel haastaa perheet mukaan kesäkuun ajaksi, mutta perheitä kannustetaan jatkamaan ulkoilua ympäri vuoden.

Mukaan haasteeseen pääsee seuraamalla Askeleen Facebookiin luomaa Ulos luontoon–tapahtumasivua, jossa julkaistaan viikoittain erilaisia ulkoilu- ja retkeilyvinkkejä lähimaastoon sekä erilaisia ulkoiluun liittyviä tempauksia. Osana haastetta Askel järjestää kesäkuussa muutaman avoimen ulkoilutilaisuuden, joissa noudatetaan koronavirus tilanteen edellyttämiä varotoimia eli vältetään lähikontaktia ja pidetään huolta käsihygieniasta tarjoamalla käsidesiä eväiden syönnin yhteydessä.

Tarkempia tietoja haasteesta ja ulkoilutilaisuuksista löytyy Facebookista hakemalla Ulos luontoon – tapahtumasivu ja klikkaamalla itsensä mukaan. Tapahtumasivulla voi jakaa kuvia omasta ulkoilustaan ja samalla omat ulkoiluvinkit muidenkin iloksi!

Kyseisen Luontopyramidimallin on luonut Mikkelin Setlementin Nuotiopiiri – luontohanke, lisätietoja löytyy hankkeen kotisivuilta https://www.mikkelinsetlementti.fi/nuotiopiiri-hanke. Lisätietoja haasteesta tai ensimmäisestä ulkoilutilaisuudesta saa Askeleesta 0407483225 tai askel@tunturila.fi. Askel on Setlementti Tunturila ry:n hanke ja toimii STEA:n rahoituksella.

« Takaisin etusivulle