Matkalla kotiin - Liedkonsertti

Elokuu 16. klo 18:00 - klo 19:30
Sijainti: Hietaniemenkatu 5, Kemijärvi

MATKALLA KOTIIN - Liedkonsertti kulttuurisalissa 

Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano - Mirva Helske, piano

Luvassa värikäs liedkonsertti, jossa etsitään tietä kotiin, omaa sisintä ja vähän muutakin. Valituissa lauluissa kuuluu levottomuus ja kaipuu kaukaiseen kotimaahan. Matkaa taivaltavan mielessä kihelmöi myös vapaus. Konsertissa kuullaan saksan- ja suomenkielisiä lauluja ja pianomusiikkia mm. säveltäjiltä Schubert,Clara Schumann, Brahms, Wolf, Kuula ja Madetoja. Lämpimästi tervetuloa kokemaan monien tunteiden matkaa kanssamme.                         

Lippuja ovelta ennen konserttia klo17.00 alkaen. Konsertin järjestää Kemijärven Musiikkiyhdistys ry.

Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva nuori oopperalaulaja, joka viihtyy näyttämöllä niin mezzosopraano- kuin alttoroolienkin parissa. Suomessa Maiju on esiintynyt useissa eri oopperaproduktioissa, mm. Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Maiju on aktiivinen lied-musiikin esittäjä ja hän on laulanut myös useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina. Näyttämökaudella 2019/2020 hän esiintyy Oldenburgisches Staatstheaterissa. Huhtikuussa 2020 hän tulee debytoimaan Verdin Requiemin mezzosopraanosolistina Tampere Filharmonian kanssa. Maiju on Kangasniemen Laulukilpailun voittaja vuodelta 2016. Hänelle on myönnetty myös Martti Talvela -säätiön vuoden 2018 apuraha. Kuluvana vuonna hän on yksi Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaateista.

Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on keskittynyt esiintyvänä taiteilijana kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Helske on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin myös oopperaan. Helske on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän on konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (kuten kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana, Joutsenon taidekesä ja Joensuun Musiikkitalvi). Mirva Helske on vieraillut pianistina Joensuun kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserteissa ja toimii myös cembalistina barokkikonserteissa.

« Takaisin etusivulle