Kesänäyttely rajaton

Kesäkuu 01. klo 08:00
Sijainti: kulttuurikeskus

Kesänäyttely Rajaton

Kemijärven kulttuurikeskus 1. – 24.6.2021

Rajaton on viiden lappilaisen konkaritaiteilijan ensimmäinen yhteisnäyttely. Maalaustekniikalla työskentelevien rovaniemeläisen Jari Alarieston, muoniolaisen Veli Koljosen ja kittiläläisen Reijo Raekallio teokset saavat seuraa muoniolaisen Hilkka Ukkolan grafiikasta ja rovaniemeläisen Kaisa Sirénin valokuvista.  

Kemijärven kulttuurikeskuksen näyttely Rajaton tuo esille kunkin taiteilijan aikaisempia töitä, niitä jotka ilmentävät jokaisen omaa tyylisuuntaa parhaiten. Reijo Raekallio on asettanut esille suuria akvarelleja, jotka ilmentävät naivistin ilosilmäisyyttä ja taivaita tavoittavaa mielikuvitusta sekä väreillä herkuttelevaa kolorismia. 

Jari Alarieston teokset ovat taidokkaita Lapin luontomaisemien kuvauksia, niin vesivärein kuin tussitöin ikuistettuina. Jarin töissä on usein lappilainen suo jonka ytimessä suuri merkitys valoisuudella ja tietyllä hetkellä tai ajankohdalla. Maalausaiheet syntyvät usein kalaretkellä tai eränuotiolla. 

Muoniossa asuva Hilkka Ukkola on monipuolinen taiteilija jonka päätekniikka on grafiikka. Aiheensa hän on saanut ympäröivästä luonnosta, kasveista ja eläimistä. Loppusyksy ja alkutalvi ovat luonnosta inspiroituvalle taidegraafikolle erityisen innostavaa aikaa: värit ja valöörit pelkistyvät ja oksistojen sekä lehtiruotien pitsimäiset struktuurit tulevat esiin.  Useat näyttelyn teokset ovat saaneet inspiraation taiteilijan puutarhasta.

Toinen muoniolainen, Veli Koljonen tunnetaan luonnon kuvaajana. Hänen öljyväritöissään Lapin luonto voi näyttäytyä riemullisessa väriloistossa, äänettömässä usvavaipassa tai neitseellisen valkoisessa avaruudessa. Herkimmät voivat löytää maalauksista lappilaiseen luonteeseen kiinteästi liittyvän mystisen kaihon. Aiheet töihinsä Veli löytää ympäröivästä luonnosta. Innokkaana metsästys- ja kalamiehenä Veli ammentaa aiheensa luonnossa kulkiessaan.

Kaisa Sirén on rovaniemeläinen valokuvaaja, joka tekee päivätyökseen lehtikuvausta. Hän nauttii valokuvauksesta niin paljon, että harrastaa sitä myös vapaa-aikanaan. Kaisa saa inspiraationsa unista ja luonnosta. Kaisan uudet valokuvat on tehty ICM-tekniikalla. Se tulee sanoista Intentional Camera Movement eli kameran tarkoituksellinen liikuttelu valotuksen aikana. Tekniikka tuo esiin värit ja tunnelman aivan uudella tavalla ja tekee kuviin syvän maalauksellisen vaikutelman.

 

Lisätietoja Kaisa Sirén p 040 7769506 

email:  kuva@kaisasiren.fi

kesanayttely2-01.jpg

« Takaisin etusivulle