Kirjailijavieraana ekologi, kasvatustieteilijä Sami Keto

Lokakuu 06. klo 17:00
Sijainti: Kemijärven kirjasto

Kirjailijavieraana ekologi, kasvatustieteilijä ja tietokirjailija Sami Keto to 6.10. klo 17

Mitä on olla ihminen? Ihminen on hakenut tähän kysymykseen vastausta – ja tullut luoneeksi kertomuksia ihmisyydestä. Ja vain ihmisyydestä. Kertomukset ovat olleet erityisyyden kertomuksia, joiden tarkoitus on usein ollut oikeuttaa sitä, että kohtelemme muuta elämää huonosti. Olemme keskittyneet kertomaan ja unohtaneet kuunnella.

”Ihmisen erityisyyden kertomusten suurin ongelma on, että juuri ne ovat keskeinen ekologista kriisiä aiheuttava ja ylläpitävä tekijä.” Näin kirjoittaa Sami Keto kirjansa Enemmän kuin sapiens – kasvu elonkirjon jäseneksi (Into, 2022) alkusanoissa.

Uutuuskirjassaan hän valaisee toisenlaista elämän ja ihmisyyden kertomusta, ja pyrkii antamaan vastauksia kysymykseen, miten elää yhdessä muiden kanssa. Monien tieteenalojen kautta kasvatuksen kentälle päätyvä tietokirja osoittaa, että kaikessa on aina kyse enemmän kuin ihmisestä.

Kedon aikaisempia teoksia ovat muun muassa yhdessä Elisa Aaltolan kanssa kirjoitetut Eläimet yhteiskunnassa (Into 2015) ja Empatia – Myötäelämisen tiede (Into 2017)

Sami Keto on väitöskirjatutkija ja tietokirjailija. Hän asustelee tällä hetkelle perheineen Pelkosenniemellä. Samia kiinnostaa erityisesti se, miten me ihmiset voisimme olla parempia naapureita maapallon muille asukkaille.

Tilaisuudessa on myynnissä kirjailijan teoksia. Tarjolla myös kahvia ja teetä sekä vegaanista naposteltavaa. Lämpimästi tervetuloa!


« Takaisin etusivulle