Talven kuvista kevään valoon - Harmonikkakonsertti, Mauno Sarajärvi

Helmikuu 25. klo 18:00 - klo 19:15
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

Talven kuvista kevään valoon - Harmonikkakonsertti

Mauno Sarajärvi, harmonikka

 

Harmonikkataiteilija Mauno Sarajärven helmikuinen konsertti lupaa viedä kuulijansa talven kuvista kevään valoon. Konsertin taiteilija on kemijärveläisille entuudestaan tuttu, sillä hän oli Koillis-Lapin musiikkiopistossa harmonikansoiton opettajana vuosina 2007-2015. Nykyään hänen toimipaikkansa on Kainuun musiikkiopistossa.

Mauno Sarajärvi on valmistunut harmonikansoiton opettajaksi Keski-Suomen konservatoriosta vuonna 1998 ja musiikkipedagogiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Sarajärvi on monipuolinen muusikko. Klassinen musiikki aina barokista nykymusiikkiin on hänen sydäntään lähinnä, mutta välillä hän voi tarttua myös kaksiriviseen harmonikkaan, jolloin alkaa kaikua kansanmusiikin säveliä. Esiintymismatkoja hänellä on ollut muun muassa Viroon, Kreikkaan, Unkariin, Bulgariaan ja Venäjälle. Tämän konsertin Mauno haluaa omistaa vanhempiensa muistolle.

Konsertin ohjelmmisto koostuu kolmen eri aikakauden teoksista. Talvisiin tunnelmiin päästään yhden merkittävimmän harmonikkasäveltäjän Vladislav Zolotarjovin teoksissa. Niissä voi kuulla myös säveltäjän isoäidin tarinoiden ja laulujen vaikutuksia. Barokin aikakauden musiikkia edustaa Domenico Scarlattin ja Johann Sebastian Bachin alunperin cembalolle ja klavikordille sävellettyt teokset. Konsertti päättyy ranskalaisen, pääasiassa oopperoistaan tunnetun Etienne Mehulin vauhdikkaiden pianosävellysten harmonikkasovituksiin. Sen iloisilla sävelillä toivotetaan konserttiyleisölle aurinkoista kevättä.

Kemijärven kulttuurikeskuksessa torstaina 25.2.2024 kello 18.00 alkavan konsertin järjestää tuttuun tapaan Kemijärven Musiikkiyhdistys ry.

Konsertissa ei ole väliaikaa, mutta kahvio on avoinna konsertin jälkeen. Sen tuotto tuloutetaan musiikinopiskelijoiden stipendirahastoon.

Lipun hinta €
15 / 12 / 8 €

 

« Takaisin etusivulle