Rakkaudentunnustus isänmaalle

Helmikuu 17. klo 14:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

 

"Mitä rajaseudun nainen tunsi, kun sota ravisteli hänen kotiseutuaan, miten hän rakasti, kun puoliso taisteli rintamalla, miten hän pelkäsi, kun posti kantoi koteihin suruviestejä? Ja miten hän jaksoi, kun kaikki oli rakennettava uudelleen?yla-kainuun_yrittajanaiset_-_lotan_laulu_-_by_Antti_Vayrynen.jpg

Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten Rakkaudentunnustus isänmaalle –esitys soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Se nostaa esiin kotona ja rintamalla työskennelleiden naisten merkityksen ja luo kuvaa ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä sekä merkityksellisen työn voimasta. Rakkaudentunnustus Isänmaalle –esitys on myös kertomus naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin, sekä ilosta ja toivosta, joita ei koskaan haluttu menettää.

Kertomus rajaseudulla todeksi eletyistä hetkistä puhuttelee aitoudellaan, sillä Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten esiintyjäryhmä kertoo oman kotiseutunsa tarinaa. Esityksen käsikirjoituksesta vastaa suomussalmelainen yrittäjä, fysioterapeutti Minna Vikholm, joka on veteraanikuntoutusten yhteydessä oppinut tuntemaan sodan sadat kasvot.

Reilun tunnin kestävä Rakkaudentunnustus Isänmaalle –esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomussalmelaisten ja suomalaisten naisten elämästä sota-aikana. Esityksen on ohjannut teatterialan ammattilainen Ulla Schroderus.

Ensimmäisen kerran esitys nähtiin Suomussalmella Teatteri Retikassa talvisodan syttymisen muistopäivänä 30. marraskuuta 2011. Tällä hetkellä esityksiä on ollut yli 30 useilla paikkakunnilla mm. v 2014 Helsingin Savoy-teatterissa sekä Oulussa, Kalajoella, Kuusamossa ja Kajaanissa."

 

Liput 12€ ovelta ja ennakkoon Sortteerista.

Takaisin arkistoon.