Barents - Luonto ei tunne rajoja -valokuvanäyttely 31.8.asti

Heinäkuu 18. klo 12:00 - Elokuu 31. klo 17:00
Sijainti: Kemijärven kirjasto

Valokuvanäyttely Barentsin alueen rikkaasta luonnosta Kemijärven kirjastossa elokuun loppuun.

Tervetuloa!

BPAN-hankkeessa on toteutettu valokuvanäyttely Barentsin alueen luonnosta, joka on ainutlaatuista koko maailman mittakaavassa. Alueen upeista luontokohteista monet ovat hyvin vaikeasti tavoitettavissa. Näyttelyn tavoitteena on tuoda luonto sinne, missä ihmisetkin ovat.

Näyttely koostuu 15 valokuvan sarjasta, jota täydentää tietolehtinen, postikortit ja julisteet. Näyttelyn kuvat ovat suomalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten luontokuvaajien ottamia. Valokuvanäyttely on toteutettu osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa Barentsin alueen luonnonsuojeluverkosto -hanketta, jossa on ollut mukana Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän luonnonsuojeluviranomaisia, tutkijoita ja järjestöjä.

"Eläinten seuraaminen on paljon mielenkiintoisempaa kameran  kuin kiväärin tähtäimen kautta. Jos näyttelyn kuvat saavat edes yhden ihmisen vaihtamaan kiväärinsä kameraan ja saaliit valokuviin, en ole tehnyt tätä työtä turhaan," toteaa venäläinen luontokuvaaja Dmitri Deševyh.

Barentsin alue on 1,8 miljoonan neliökilometrin kokoinen monimuotoisuuden aarreaitta. Alueella on arvokkaiden luontokohteiden lisäksi paljon hyödynnettäviä luonnonvaroja sekä rikkaita alkuperäiskulttuureita. Pohjoinen luonto on herkkä ja haavoittuva. Barentsin viimeiset luonnontilaisen kaltaiset alueet ja maisemat ovat ainutlaatuisia koko maailman mittakaavassa.

Näyttelyn kierrättäminen Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä on osa BPAN -hanketta. Sen tavoitteena on edistää ja tukea edustavan suojelualueverkoston perustamista Barentsin alueen boreaalisen ja arktisen luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi.

 

BPAN_A3_mainos_printattava_FIN.pdf

Takaisin arkistoon.