Julkisen sanan neuvoston juhlanäyttely kirjastossa 15.10-2.11.

Lokakuu 15. klo 10:00 - Marraskuu 02. klo 17:00
Sijainti: Kemijärven kaupunginkirjasto

Julkisen sanan neuvoston juhlanäyttely saapuu Kemijärvelle


Julkisen sanan neuvoston Skandaalista skandaaliin -näyttely on nähtävillä Kemijärven kaupunginkirjastossa viikoilla 42-44. JSN:n 50-vuotiseen historiaan johdattava näyttely tuo näkyväksi, miltä ihmisten muistiin jääneet mediakohut ovat näyttäneet itsesääntelyelin JSN:n pöydällä.


Näyttely kertoo muun muassa Matti Vanhasen lautakasakohun, Juha Sipilän ja Ylen välisen yhteydenpidon sekä 1970-luvun Hymy-lehden skandaalijournalismin käsittelystä JSN:ssä. Mediaskandaalien lisäksi näyttely johdattaa journalismin etiikkaan ja selittää, mitä on vastuullinen journalismi. Yleisö saa itse pohtia, millaisia ratkaisuja he olisivat itse tehneet JSN:n kokouksessa. Näyttelyssä voi myös testata, kuinka hyvin tunnistaa piilomainoksen.


”Suomalaista median itsesääntelyjärjestelmää pidetään maailman parhaisiin kuuluvana. Sen ydin ei kuitenkaan ole itse JSN vaan toimitusten arjessa tehtävät eettiset valinnat. Toivon, että näyttely tuo journalismin laadun eteen tehtyä työtä näkyväksi kaikkialla Suomessa”, sanoo JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström.

JSN50v A4printti_MUOKATTU.pdf

Takaisin arkistoon.