Pyrjähtämätön Einari -kirjan julkistamistilaisuus

Marraskuu 30. klo 16:00
Sijainti: Kemijärven kaupunginkirjasto

Juha Sihvonen:

PYRJÄHTÄMÄTÖN EINARI

Tarinoita kemijärveläisestä rajavartija Eino Kettusesta rajalta, erältä, säästä ja metsistä.

PYRJÄHTÄMÄTÖN EINARI on tarina sotien jälkeisistä suurista ikäluokista ja niiden vuosikymmenistä yhden miehen - kemijärveläisen Eino Kettusen (s. 1947) vinkkelistä. Matkalla sivutaan niin puunkorjuun historiaa kuin Itä-Lapin metsäteollisuushankkeita.

Jos sattuu syntymään keskelle taistelua toimeentulosta, olosuhteet vievät miestä - kunnes mies itse vie kohtaloaan. Työttömyys ajoi aikanaan Einon isoisän liikkeelle Kainuusta, ja pojanpoikakin joutui ”nauttimaan” siirtotyömaan ankeudesta 1960-luvun lopun Suomessa.

Käydyt raskaat sodat varjostivat suurten ikäluokkien alkutaipaletta, mutta Eikka selvisi urheilun avulla. Siitä oli paljon hyötyä myös lähes 30-vuotisella rajamiehen uralla kaikkine sattumuksineen.

Armoitettu koiramies eli elämänsä metsässä ja sai sieltä voimansa hirvineen ja karhuineen. Ja niinkin käy, että lopulta tulee vahvempi vastaan.

Kirjoittaja Juha Sihvonen (s. 1946) on eläkkeellä oleva Yleisradion politiikan toimittaja. Hän osui sattumalta Kemijärvellä nokikkain Eino Kettusen kanssa. Siitä kehittyi kymmenisen vuotta kestänyt ystävyys ja kirja, jonka Eikka alun perin halusi muistoksi läheisilleen.

Eino kansi.png

Kirjan julkistamistilaisuudessa on mahdollista ostaa kyseinen teos hintaan 22 € / kpl.

Tervetuloa!

Järj. Kemijärven kaupunginkirjasto, Väyläkirjat/Tuomo Korteniemi, Juha Sihvonen

Takaisin arkistoon.