PERUTTU: Matkalla kotiin - Liedkonsertti

Maaliskuu 22. klo 18:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

Matkalla kotiin - Liedkonsertti

Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano - Mirva Helske, piano

 

Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva nuori oopperalaulaja, joka viihtyy näyttämöllä niin mezzosopraano- kuin alttoroolienkin parissa. Suomessa Maiju on esiintynyt useissa eri oopperaproduktioissa, mm. Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Maiju on aktiivinen lied-musiikin esittäjä ja hän on laulanut myös useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina. Näyttämökaudella 2019/2020 hän esiintyy Oldenburgisches Staatstheaterissa. Huhtikuussa 2020 hän tulee debytoimaan Verdin Requiemin mezzosopraanosolistina Tampere Filharmonian kanssa. Maiju on Kangasniemen Laulukilpailun voittaja vuodelta 2016. Hänelle on myönnetty myös Martti Talvela -säätiön vuoden 2018 apuraha. Kuluvana vuonna hän on yksi Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaateista.

 

Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on keskittynyt esiintyvänä taiteilijana kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Helske on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin myös oopperaan. Helske on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän on konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (kuten kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana, Joutsenon taidekesä ja Joensuun Musiikkitalvi). Mirva Helske on vieraillut pianistina Joensuun kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserteissa ja toimii myös cembalistina barokkikonserteissa.

 

Luvassa on värikäs liedkonsertti, jossa etsitään tietä kotiin, omaa sisintä ja vähän muutakin. Lämpimästi tervetuloa kokemaan monien tunteiden matkaa kanssamme. Konsertin säveltäjiä ovat mm. Franz Schubert, Clara Schumann, Hugo Wolf, Toivo Kuula ja Leevi Madetoja.                                                                                                                                                                                                                            

Liput: 15 / 12 / 8 €  Lippuja oveltaa ennen konserttia 17.00 alkaen. Konsertissa on väliaika.

Konsertin järjestää Kemijärven Musiikkiyhdistys ry.

 

 

Kuvaajat: Maiju Vaahtoluoto: Ville Paul Paasimaa, Mirva Helske: Ville Hautakangas

 

 

 

Takaisin arkistoon.