Erityisherkkyyden äärellä -luento

Syyskuu 28. klo 17:00
Sijainti: Kemijärven kirjasto

Viihdytkö paremmin luonnossa tai kirjastossa kuin jääkiekko-ottelussa? Haluaisitko että jumpan taustamusiikki soisi hiljempaa? Joudutko leikkaamaan vaatteistasi pois koko- ja ohjelappuja? Viekö sinulta aikaa tottua uusiin ihmisiin? Olitko herkkä lapsi?

Highly Sensitive Person, HSP, on ihmistyyppi, jota amerikkalainen psykologi Elaine Aron on tutkinut 1990-luvulta lähtien. Hän on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, joista ensimmäinen julkaistiin suomeksi 2013 nimellä Erityisherkkä ihminen. Tutkimusten mukaan noin 15–20 % ihmisistä on HSP-tyyppisiä. Piirteen suomennokseksi on ehdotettu erityisherkkyyttä, aisti- ja tunneherkkyyttä, erityistä sensitiivisyyttä.

HSP - Suomen erityisherkät -yhdistys perustettiin Suomeen 2013.  Yhdistys järjestää luentoja, keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia, työpajoja ja kursseja. Maanantaina 28.9. on Kemijärven kirjastossa tarjolla kaikille avoin luento Erityisherkkyyden äärellä. Luennoitsijana HSP – Suomen eritysherkät ry:n puheenjohtaja, erityistason psykoterapeutti Maritta Nikkinen.

Luennoille on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Takaisin arkistoon.