Liedkonsertti "Rakkauden ja unen lauluja"

Marraskuu 22. klo 18:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskuksen sali

Liedkonsertti "Rakkauden ja unen lauluja"

Miina-Liisa Värelä, sopraano - Kirill Kozlovski,piano

Kemijärvellä kulttuurikeskuksen salissa sunnuntaina 22.11.2020 klo 18.00

Konsertti koostuu liedeistä ja pianosävellyksistä, joiden säveltäjinä ovat Johannes Brahms, Richard Strauss, Richard Wagner, Jean Sibelius ja Franz Liszt.

Miina-Liisa Värelä on yksi Suomen tunnetuimmista lyyris-dramaattisista sopraanoista. Viimeksi hänet nähtiin televisiossa Mozartin säveltämässä, mutta sanallisesti Suomen koronatilanteeseen sovitetussa oopperassa ”Covid fan tutte ”. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt muun muassa Saksan, Itävallan, Liettuan ja Tanskan oopperalavoilla ja tehnyt yhteistyötä tämän hetken tunnetuimpien kapellimestareiden kanssa. Hän on voittanut sekä Kangasniemen että Mustakallio laulukilpailut. Värelä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta erinomaisin arvosanoin keväällä 2013. Hänet tunnetaan erityisesti Wagner-tulkinnoistaan, niinpä Suomen Wagner-seura on palkinnut Värelän Wagner-stipendillä.

Kirill Kozlovski on syntyisin Valko-Venäjältä. Kotimaansa lisäksi hän on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin Musiikkiyliopistossa. Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilija-koulutuksesta. Kozlovski on esiintynyt soolokonserteissa ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Hän on ollut myös lukuisten orkesterien solistina, esiintynyt yhdessä monien tunnettujen laulajien kanssa ja tehnyt lukuisia levytyksiä. Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa; niistä mainittakoon Jyväskylän pianokilpailun voitto sekä ensimmäiset palkinnot "Ciutat de Mallorca" -pianokilpailussa Espanjassa ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa.

Konsertissa on väliaika. Väliaikatarjoilulla kartutetaan musiikinopiskelijoiden stipendirahastoa.

 

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 

Takaisin arkistoon.