Pyhäinpäivän konsertti, Vocaliisat Kemijärven kirkossa

Marraskuu 04. klo 15:00
Sijainti: Kemijärven kirkko, Kirkkokatu 11

Pyhäinpäivän konsertti: Uuden ja Ikuisuuden äärellä

Vocaliisat konsertoi lauantaina 4.11. klo 15.00 Kemijärven kirkossa.
Kuoroa johtaa Anniina Kervinen.


Konsertissa kuullaan mm. säveltäjä Jarmo Lehdon Panihida-teoksesta osia. Vocaliisat saa kunnian kantaesittää koko teoksen kuoron tulevana juhlavuonna. Panihida on ortodoksisen jumalanpalvelusperinteen mukainen vainajien muistopalvelus. Panihida on meidän vielä maan päällä olevien rakkauden ilmaisu poisnukkuneita kohtaan. Rukouksien motiivina on yksin rakkaus. Jarmo Lehdon Panihida on ainoa tiedossamme oleva naiskuorolle sävelletty edesmenneiden muistopalvelus. Se on siten harvinainen ja merkittävä teos!

Konsertissa kuullaan mm. osia Jarmo Lehdon Panihidasta, Giovanni Battista Pergolesin Stabat Materista ja kuoronjohtaja Anniina Kervisen sovittamia ortodoksisia kirkkoveisuja naiskuorolle, mm. Panihidan kontakki: "Saata, oi Kristus, Sinun palvelijasi sielu lepoon pyhien joukkoon, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia, vaan on loppumaton elämä."

Konsertin pianistina toimii Lapin musiikki- ja tanssiopiston pianonsoiton lehtori Katri Säkö-Arias. Hän on työskennellyt laajasti säestäjänä ja oopperakorrepetiittorina.

Vocaliisojen mentorina on alusta asti ollut Airi Kervinen, Lapin musiikkiopiston emerita laulun lehtori. Kuorolla on erityispiirre: Kuoronjohtaja, mentori ja säveltäjä ovat samasta sukupuusta.

Vuosi 2024 on Vocaliisoille merkityksellinen kuoron täyttäessä kymmenen vuotta. Koko Panihidan kantaesitys tulevana vuonna osuu juhlalliseen ajankohtaan!

Konsertin järjestää Kemijärven seurakunta ja Kemijärven Musiikkiyhdistys ry

Lämpimästi tervetuloa konserttiin!

Ohjelma 15€

 

Takaisin arkistoon.