Tietoa koronavirusrokotuksesta

AJANKOHTAISTA KORONAVIRUSROKOTTEESTA

Kemijärvellä on aloitettu koronavirusrokotukset viikolla 2. Rokotteet on annettu THL:n ohjeiden mukaisesti ensin infektiovastaanoton, päivystyksen ja vuodeosaston sekä tehostetun palveluasumisen henkilökunnalle ja asukkaille.

Kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden rokotukset alkavat viikolla 3.

Rokotukset laajenevat muihin sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin sekä ikä- ja riskiryhmiin THL:n ohjeiden ja rokotesaatavuuden mukaan.

Kemijärvellä 80-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin tullaan olemaan yhteydessä tammikuun lopulla puhelimitse, jolloin heiltä kysytään halukkuutta koronavirusrokotukselle. Näin valmistaudutaan laajeneviin rokotustilanteisiin. Myöhemmin otetaan käyttöön sähköinen ajanvarausjärjestelmä koronavirusrokotuksen osalta.

  

Kansalaisen tietopaketti koronavirusrokotteesta löytyy seuraavan linkin kautta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus

Koronavirusrokotusjärjestyksestä löytyy tietoa THL:n seuraavan sivun kautta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat