Tietoa koronavirusrokotuksesta

13.4.2021 klo 10

AJANKOHTAISTA KORONAVIRUSROKOTTEESTA 

 

Kemijärvellä on koronarokotettu noin 30 % asukkaista. Vuonna 1946 ja sitä ennen syntyneet on pääsääntöisesti jo rokotettu.

Viikolla 16 jatketaan vuonna 1951 syntyneiden ja sitä vanhempien rokotuksia. Samalla jatketaan vuonna 1952 syntyneiden ja sitä nuorempien 1. riskiryhmäläisten rokotuksia.

Seuraavat rokotuspäivät ovat perjantaina 23.4. ja lauantaina 24.4.2021.

Perjantaina 23.4 rokotetaan Pfizer-rokotteella vuonna 1951 syntyneitä ja sitä vanhempia.

Lauantaina 24.4. rokotetaan vuonna 1952 syntyneitä ja sitä nuorempia 1. riskiryhmään kuuluvia.

Näihin rokotuspäiviin varataan aika sähköisen ajanvarauksen kautta kaupungin nettisivulla. Ajanvaraus avataan 15.4. klo 12.

Mikäli aikaa ei voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta, sitä voi tiedustella puhelimitse numerosta 040 546 5738 15.4. - 22.4. klo 12 – 14 välisellä ajalla.

https://kemijarvi.eaika.fi/koronarokote

Ajanvarauslinkin kautta voi varata rokotusajan myös toiselle henkilölle. Syöttämällä yhteystiedot (nimi, syntymäaika, puhelinnumero), pääsee valitsemaan sopivaa ajankohtaa. Ajanvarauksesta saa kännykkään varausviestin, missä ovat tiedot varatusta ajasta ja varauskoodi. Varausviestissä on myös tieto, missä rokotus tapahtuu Lapponiassa. Esteen tai sairastumisen sattuessa voi varatun ajan peruuttaa netissä saman linkin kautta varauskoodia käyttäen ”Peruuta varaamasi aika” -kohdassa ja varata tarvittaessa uuden ajan.

Riskiryhmä 1. kuuluvat 16 – 69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila;

 

Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen ja rokottamisessa edetään THL:n asettaman rokotusjärjestyksen ja rokotetoimitusten mukaisesti. 

   

Kansalaisen tietopaketti koronavirusrokotteesta löytyy seuraavan linkin kautta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus

Koronavirusrokotusjärjestyksestä löytyy tietoa THL:n seuraavan sivun kautta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat