Kansalaisten Kemijärvi on Meidän - Uudistuva kaupunki kohti vuotta 2030

Julkaistu 2022-05-24 15:02:00 EEST.

Kemijärven kaupunki uudistuu vuoden 2023 alusta kohti vuotta 2030. Uudistuvan organisaation suunnittelua on tehty vuoden 2022 alusta luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteistyönä.

Hyvä kaupunkilainen, nyt on Sinun vuorosi vaikuttaa.

Tule kuulemaan, mitä uutta tapahtuu, esitä kysymyksiä ja anna palautetta luottamushenkilöille ja viranhaltijoille uudistuvasta organisaatioehdotuksesta paikan päällä

to 2.6.2022 klo 17–19 Kemijärven kaupunginvaltuuston salissa, Hallituskatu 4

tai

Katso tilaisuutta striimattuna kaupungin youtube -kanavalla, linkki lähetykseen tässä

https://youtu.be/w3QIhCdvCdk

Lähetä ajatuksiasi, kysymyksiäsi ja palautetta kemijarvikeskustelee@kemijarvi.fi tai puhelimen 040 192 9761 Whatsapp -numeroon, tähän numeroon voi lähettää myös tekstiviestiä.

Paikalla tilaisuudessa: kaupunginjohtaja Atte Rantanen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Torvinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio, kaupunvaltuuston 1. varapj. Pekka Iivari ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Jarkko Kotilaine.

Ison muutoksen jälkeenkin Kemijärvi haluaa olla kaupunki, jossa on hyvä elää ja yrittää

 Vuoden 2023 sosiaali- ja terveyspalveluiden alueellistaminen on kaikille Suomen kunnille merkityksellinen ison muutoksen vuosi. Sote-uudistuksen jälkeinen kunta tulee olemaan erilainen maailmansa, jossa korostuvat osallistaminen, verkostojen hyödyntäminen ja uudenlaiset kumppanuudet. Luonnollisesti elinkeino-, työllisyys-, hyvinvointi-, elinympäristö- ja sivistysrooli korostuvat. Kunnat joutuvat hakemaan uudestaan oman merkityksensä sekä uudenlaiset toimintamallit ja tavat toimia samalla, kun kunnat voivat suunnata resurssinsa uudella tavalla. Kaikkien kuntien palvelurakenteissa tulee tapahtumaan merkittäviä muutoksia.

Tulevaisuus haastaa myös Kemijärven ja osana muutosta rakentamaan sellaisen organisaation, joka kykenee ketterästi toteuttamaan sen palvelutarpeen hyvän tulevaisuuden, jotka kaupungin strategisena tavoitteina on asetettu elinvoimaiselle, vetovoimaiselle ja pitovoimaiselle palvelu- ja seutukuntakeskus Kemijärvelle.

Organisaation on rakenteiltaan oltava sellainen, että kuntalainen kokee Kemijärven turvalliseksi, viihtyisäksi kaupungiksi, jossa hyvä asua, elää, saada työtä ja yrittää. Uudistumisen jälkeen kaupunkiorganisaation on kyettävä hallitun kasvuajattelun täysremonttiin ja saada kaikki kaupunkilaiset uudistamaan toimintaympäristöään. Yhdessä on kyettävä omintakeisiin ratkaisuihin, hyödyntämään työn uudet muodot, työn kautta veropohjan laajentamiseen ja löytämään yksi yhteinen suunta yhdessä tekemällä. Kaikki yhteinen sen vuoksi, että kapeammilla harteilla selviäminen edellyttää kaupungilta aktiivista toimintaa.

Uudistuksen on lähdettävä myös siitä, että asukkaiden ääni on saatava kuuluviin myös organisaation uudistuksessa. Näin on siksi, että asukkaat haluavat vaikuttaa yhä useammin yhdessä tekemällä, järjestöistä riippumatta. Tällainen toiminta muodostuu yleensä yksittäisten asioiden ympärille. Myös sosiaalinen media on muuttanut ihmisten omaehtoista toimintaa ja omaehtoisuus on hyvä ottaa käyttöön jo nyt ja kutsua mahdollisimman moni mukaan organisaation rakentamisen kautta yhteiseen suunnitteluun.

Takaisin