Kemijärven kaupungin toiminnot koronavirustilanteen vuoksi 14.5.2020 alkaen

Julkaistu 2020-05-13 15:57:36 EEST.

Tiedote 13.5.2020

Kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen 14.5 alkaen.
Ulkopuolisten henkilöiden oleskelua koulujen ja päiväkotien sisätiloissa tulee välttää. 
 
Lukio-opetusta jatketaan pääosin etäopetuksena lukuvuoden 2019-2020 loppuun saakka. Poikkeuksena voivat olla esim. koetilaisuudet, joissa noudatetaan opetusministeriön antamia ohjeita koronaviruksen torjumiseksi. 
 
Koillis-Lapin musiikkiopisto siirtyy vaiheittain lähiopetukseen ottaen huomioon asiakkaiden ja työntekijöiden tarpeet opetuksen suhteen. Opetus toteutetaan etä- ja lähiopetuksena huomioiden tilanteen rajoitteet.

Kulttuurikeskus, kirjasto, uimahalli, liikuntahalli, nuorisotila, järjestöjen kokoontumistila ja kuntouttava työtoiminta avaataan 1.6.2020. Kirjojen ja muiden aineistojen lainaaminen on sallittua jo nyt, mutta oleskelun kirjastossa on rajattua. Kirjaston ovikelloa soittamalla pääsee hakemaan varauksen tai noutoajankohdan voi sopia soittamalla kirjastoon puh. 040 746 0267 klo 9-15.

Kaupungintalon (Hallituskatu 4) ja Teknisten palveluiden toimiston (Vapaudenkatu 8) ovet pidetään suljettuina 1.8.2020 saakka. Kemijärven kaupungin asiakaspalvelussa suosittelemme välttämään mahdollisuuksien mukaan paikan päällä käyntiä ja käyttämään sen sijaan kaupungin sähköisiä palveluita, sähköpostia ja puhelinta. Asiakastapaamisista sovitaan etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse.

Julkisia kokoontumisia rajoitetaan enintään kymmeneen henkilöön 31.5.2020 saakka ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Kemijärven kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia tai vastaanottoja. Myös muiden järjestäjien kuin kaupungin järjestämät tapahtumat ja tilaisuudet kaupungin tiloissa on peruttu. Kaupunki suosittaa, että myös muualla kaupungin alueella järjestettävät yksityiset tapahtumat ja tilaisuudet perutaan. Enintään 50 hengen kokoontumiset sallitaan 1.6. lähtien.  Kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokouksissa, seminaareissa sekä iltakouluissa käytetään kevään aikana hyväksi etäyhteyttä mahdollisuuksien mukaan.


Asumispalveluyksiköissä ja vuodeosastolla on vierailukielto, pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset. Yksityiset toimijat ovat ilmoittaneet omista vierailukielloista: Tunturila, Esperi, Attendo. 

 

 

Takaisin