Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n tiedote

Julkaistu 2023-08-18 09:46:59 EEST.

Varalämpölaitoksen käynnistymisen jälkeen verkostossa on ilmennyt kaksi merkittävää vuotoa. Vuodoista johtuen verkostoon on jouduttu syöttämään kylmää vettä ja sen vuoksi verkoston lämpötila on noussut normaalia hitaammin. Vuodot on saatu korjattua. Varalämpölaitoksesta lähtevä vesi on tällä hetkellä 90 asteista. Yhtiö päivittää tilanteen tarvittaessa.

----

Kemijärven lämpö ja vesi Oy saneeraa kaukolämpöverkoston runkoputkea Kemijärvellä keskustan ja Särkikankaan välillä, Rovaniementien varressa. Työ kestää noin kaksi viikkoa. Työn aikana voi esiintyä katkoksia lämmön jakelussa.

Yhtiöllä on käytössä varalaitoksia vastaavien tilapäisten tarpeiden varalle. Kemijärvellä keskustan ja Särkikankaan välisen runkoputken saneerauksen vuoksi runkoputken käyttö oli katkaistava saneeraustyön ajaksi. Varalaitos käynnistettiin työn ajaksi. Valitettavasti varalaitos rikkoontui käynnistyksen jälkeen ja lämmöntuotanto myös sen osalta keskeytyi. Varalaitos saatiin korjattua keskiviikkona 16.8.2023 aamulla klo 5.00 ja lämmöntuotanto jatkui käynnistymisen jälkeen. Lämpötila putkistossa nousee täyteen lämpötilaan tehon nousun myötä.

Tapahtuma oli yhtiön kannalta Force majeure- tilanne eli ennalta-arvaamaton ylivoimainen este. Varalaitoksen toimivuuden varmistamiseksi laitosta oli koekäytetty ennen saneeraustyön alkamista.

Yhtiön henkilöstö toimi varalaitoksen korjaustyössä kiitettävän ammattimaisesti ja nopeasti.

Yhtiö pahoittelee lämmönjakelun keskeytyksestä asiakkaille aiheutuvaa haittaa sekä asiaa koskeva tiedottamisen viivästymistä.

 

Lisätietoja


Heikki Nivala
hallituksen puheenjohtaja 
Kemijärven lämpö ja vesi Oy 
040-5425353

Takaisin