Kulttuurilla hyvinvointia kyliin hanke

Julkaistu 2018-03-13 13:30:17 EET.

Kulttuurilla hyvinvointia kyliin on Kemijärven kaupungin hanke johon on saatu valtionavustus opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Taide ja kulttuuri ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Kulttuurilla hyvinvointia kyliin tuo Kemijärven asukkaille kyliä myöten mahdollisuuksia osallistua erilaisiin taide- ja kulttuuritoimintoihin. Tarkoituksena on tehdä taide- ja kulttuuripalveluja tunnetuksi, aktivoida kylän asukkaita, tarjota elämyksiä ja lisätä hyvinvointia sekä tuoda vireyttä kyliin. Lisäksi Kemijärven naapurikunnilla Savukoski, Salla ja Pelkosenniemi on mahdollisuus osallistua hankkeeseen yhteistyön merkeissä.

Hankkeessa tullaan toteuttamaan kevään ja kesän 2018 aikana tanssiesityksiä, teatteria, musiikkia, runopäivää, taidepajatoimintaa sekä yhteisötaideteoksia. Hankkeen luovan työntekijät koostuvat alan ammattilaisista sekä paikallisista taiteen ja kulttuurin harrastajista sekä toimijoista.

Kemijärven kaupungin Kyläluuta kirjastoauto toimii myös hankkeessa tuoden kirjastoauton mukana kulttuurillisia elämyksiä eri kyläkohteisiin. Samalla pyrimme tuomaan kirjastoauton hyötyä ja tunnettavuutta paremmin kyläläisten arkeen ja madaltamaan kynnystä osallistua taide- ja kulttuuritoimintoihin.

Kulttuurilla hyvinvointia kyliin hankkeen facebook sivut löydät täältä:

https://www.facebook.com/KulttuuriaKyliin/

Tulemme tiedottamaan tulevista tapahtumista kevään ja kesän aikana.

Media on tervetullut tekemään haastattelua hankkeesta tai tulevista tapahtumistamme.

Annamme mielellämme lisätietoja.

 

Ystävällisin terveisin.

Kulttuurihankevetäjä
Minna Mukari
p. 040 657 6018
Kemijärven Kulttuuripalvelut
Hietaniemenkatu 5
98100 Kemijärvi
minna.mukari@kemijarvi.fi

Tiedote_Kulttuurilla hyvinvointia kyliin.pdf

Takaisin