Sairaala Lapponia tiedottaa; Ilmoitus eArkistoon liittymisestä

Julkaistu 2015-05-13 15:19:47 EEST.

Sairaala Lapponia liittyy 20.5.2015 valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon ja alkaa tallentaa potilaiden hoitotietoja, jotka syntyvät 20.5 2015 jälkeen.

Kaikkia arkistossa olevia potilastietoja käsitellään luotettavasti ja turvallisesti. Kaikki tiedonsiirto terveydenhuollon ja valtakunnallisen arkiston välillä tapahtuu suojattuna. Arkistoon tallennettuja tietojasi saavat vain käsitellä ammattihenkilöt, jotka osallistuvat hoitoosi. Ennen tietojen luovuttamista varmistetaan, että sinun ja tietojen hakijan välillä on hoitosuhde.

Kun tietojasi on tallennettu KanTa – palveluihin kuuluvaan Potilastiedon arkistoon, voit itse käydä katsomassa omat tietosi internetistä. Tiedot ovat suostumuksellasi terveydenhuollon käytettävissä, vaikkapa lomaillessasi asuinkuntasi ulkopuolella.

Voit milloin tahansa katsoa sähköiset reseptisi ja muut palvelun käyttöönoton jälkeen kirjatut keskeiset terveystiedot Omakanta – palvelusta (www.omakanta.fi). Palveluun kirjaudut omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Voit käydä kuittaamassa informaation luetuksi ja antamassa suostumuksen terveystietojesi luovutukseen myös muille terveydenhuollon ammattilaisille Omakanta – palvelussa.

Lisätietoja saat hoitoyksiköistä asioidessasi niissä.

Takaisin