Tulomuuttotyö kokeiluilla jatkuvaan kehittämiseen

Julkaistu 2021-06-24 08:22:34 EEST.

Mitä tehdä, kun avoin työpaikka Posiolla, Kemijärvellä tai Keminmaassa ei kiinnosta ketään? Mitä tehdä, kun suomalaiset tuntevat yllättävän huonosti Suomen eri alueita?

ESR-asettautumispalveluhanke.JPG

Posion, Kemijärven ja Keminmaan yhteinen Asettautumispalveluhanke on koonnut kuntien ja yritysten edustajien kanssa alkuvuonna tietoa avuksi työperäisen tulomuuton edistämiseen.

Evästyksenä ovat olleet esimerkiksi Baronan markkinointijohtajan Aarne Töllisen vinkit: pitää herättää mahdollisten työhakijoiden kiinnostus, vaikuttaa ajoissa työnantajamielikuvaan sekä poistaa kaikki esteet työn vastaanottamisen ja muuttamisen tieltä.

Hankkeen työpajoissa on pohdittu muun muassa viestinnässä esiin tuotavia asioita ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa asettautumispalvelujen tavoitteita aletaan toteuttaa.

Tänä kesänä jokainen hankekunta on valinnut muutaman toimenpiteen toteutettavakseen, ja tavoitteena on jatkaa palvelujen ja viestinnän kehittämistä palautteen ja kokemusten pohjalta eli palvelumuotoilun keinoin pitkäjänteisesti.

Hanketta hallinnoiva Posio on jo ensimmäisen pilottinsa toteuttanut: kesäkuussa ilmestynyt tuore matkailuesite sisältää myös tietoa, joka houkuttelee muuttamaan: https://issuu.com/posiolapland/docs/posion-matkailuesite-2021

Posio on myös kehittämässä materiaalia ja toimintatapaa, joka tekee Posion tutummaksi ja houkuttelevammaksi myös niiden mahdollisten työnhakijoiden silmissä, joille kunta on entuudestaan vieras. Posio haluaa lisäksi mm. tehdä etätöihin tulon mahdollisimman helpoksi.

Kemijärven kaupunki haluaa aloittaa paikkakunnan julkisten ja yksityisten sote-alan työnantajien kanssa yhteisen rekrytointikampanjan sosiaali- ja terveysalan osaajien houkuttelemiseksi kauempaa Kemijärvelle.

Toiseksi kaupunki haluaa nostaa harrastusmahdollisuudet, -paikat sekä järjestöt paremmin esiin. Hankekuntien järjestöyhdyshenkilöt ovat pohtineet Asettautumispalveluhankkeen ja Santasport Lapin Urheiluopiston hallinnoiman Seuratoiminnan työhyvinvoinnin kehittäminen -hankkeen kanssa mahdollista uutta harrastushaun mallia. Parhaimmillaan se voisi tuoda uusia toimijoitakin vaikkapa urheiluseuroihin.

Keminmaa kehittää vanhaa ja luo uutta: vuosikymmenten ajan eri nimillä järjestetyistä Keminmaa-päivistä on tarkoitus saada yhä suurempi ja laajemmin tunnettu tapahtuma, joka lisää Keminmaan tunnettuutta – myös osana Meri-Lappia.

Takaisin