Uusi palvelu kartta.kemijarvi.fi avattu

Julkaistu 2018-06-07 12:18:08 EEST.

Haluaisitko nähdä, miltä oma kotisi ja naapurustosi näyttää ilmasta käsin? Mitä kunnan palveluja tarvitset säännöllisesti tai toisinaan – tiedätkö missä ne sijaitsevat? Minkälaiset ympäristö- ja historialliset arvot vaikut-tavat lähiseuduillasi?

Kemijärven kaupunki on avannut Internet -karttapalvelun, joka on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä ja hyödynnettäessä. Palvelun osoite: kartta.kemijarvi.fi

Sieltä löytyy eri palvelukohteita, esim. jätehuoltopisteet, kirjastopalvelut, kulttuurikohteet, leikkipuistot ja yrityksiä. Palvelimessa on Maanmittauslaitoksen ilmakuvat, taustakarttasarja ja maastotietokanta, kunnan kiinteistö-, osoite- ja rakennustiedot, vesi- ja viemärilaitosten toiminta-alueet sekä Suomen Ympäristökeskuksen ympäristöaineistot.

Karttapalvelu toimii täysin selainpohjaisena ja tuotetaan ns. pilvipalveluna. Kaikki toiminnot ovat käytettävissä paitsi perinteisellä pöytätietokoneella ja -näytöllä, myös tabletilla ja älypuhelimella. Jos palvelu menee jumiin, voi koko työskentelyn aloittaa alusta painamalla selaimen reload- tai refresh -painikkeita (Päivitä tai lataa sivu uudelleen -nappi).

Palvelimeen on tulossa mm. kaava-aineistot, kaukolämpöalueet sekä virkistysalueet ja -reitit. Sinne voidaan lisätä muitakin tarvittavia kohteita. Lisätietoa, kommentit, korjaukset ja lisäykset palveluun: jemina.lahtela@kemijarvi.fi /040 159 2313. Palvelun on toteuttanut Sitowise Oy, jonka yhteyshenkilöinä toimivat Mikko Pikander ja Hanna Eskel-Mäkelä.

Takaisin