Trumpetistilegendan monitoimipaluu

Elokuu 28. klo 19:00 - klo 21:00
Sijainti: Luontokeskus Naava, Pyhätunturi

Trumpetistilegendan monitoimipaluu

KAMARIKONSERTTI II / CHAMBER MUSIC CONCERT II

Ke  28.8.              klo 19  Luontokeskus Naava, Pyhätunturi

Lapin kamariorkesterin syksy jatkuu vahvasti maailman eturivin trumpetistin vierailulla. Kamarikonsertissa Trumpetistilegendan monitoimipaluu orkesterin solistina ja kapellimestarina esiintyy virtuoosinen Håkan Hardenberger. Konsertti kuullaan keskiviikkona 28.8.2019 klo 19 Pyhätunturin luontokeskus Naavassa. 

Ohjelmassa on sävykkäitä teoksia useilta säveltäjiltä. Aaron Coplandin 13 soittajalle versioitu Appalachian Spring on sävelletty uudisraivaajien tarinaa kertovaan Martha Grahamin balettiin. Adolphe Blancilta esitetään harmoninen Romance op. 43b ja Knudåge Riisagerilta uusklassinen Concertino. Arthur Honeggerilta kuullaan sekä Intrada että vaikuttava, trumpetille ja jousille sävelletty Sinfonia no 2, jonka sävellystyön II maailmansota aikoinaan keskeytti. Darius Milhaudin kokeileva Divertissement op. 299b on sävelletty huilulle, oboelle, klarinetille sekä fagotille.

Hardenberger on ruotsalainen huipputrumpetisti, jonka soittoa on luonnehdittu aikamme puhtaimmaksi, hienostuneimmaksi ja ilmaisultaan monipuolisimmaksi. Hardenberger soittaa Wienin, Berliinin ja New Yorkin Filharmonikkojen solistina ja on tunnettu trumpettimusiikin suunnannäyttäjänä. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu eri aikakausien musiikki niin klassisen kuin nykysäveltäjien teosten parissa.

 

Liput:        20/15/10 €    

Luontokeskus Naava, p. 020 639 7302, pyhaluosto@metsa.fi

https://www.luontoon.fi/pyha-luostonluontokeskus        

 

 

« Takaisin etusivulle