Star Wars - elokuvamusiikkia, Terhi Heikkilä, urut

Toukokuu 15. klo 18:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

Star Wars-elokuvamusiikkia

Terhi Heikkilä, digiurut

Urkutaiteilija Terhi Heikkilä tekee uuden aluevaltauksen Kemijärvellä soittamalla Star Wars-elokuvien tunnusmusiikkia kulttuurikeskuksen salissa sunnuntaina 15.5. klo 18. Heikkilä suoritti urkujensoiton A-tutkinnon v. 1995 erinomaisin arvosanoin Eero Väätäisen johdolla. Samana vuonna Heikkilä valmistui musiikin maisteriksi ja on työskennellyt yli 20 vuoden ajan Koillis-Lapin musiikkiopiston pianon- ja urkujensoiton opettajana ja toimii nyt opiston rehtorina.

Terhi Heikkilällä on kotonaan digitaaliset kolmisormioiset kirkkourut, jotka kuljetetaan konserttia varten kulttuurisalin lavalle. Urut ovat hollantilaiset Johannus Studio-merkkiset, 37-äänikertaiset urut täysjalkiolla. Digitaaliset urut ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina ja niiden äänenlaatu on varsin hyvä. Heikkilän konsertin ohjelmistossa on 13 sovitusta uruille John Williamsin Star Wars-musiikista. Musiikin on sovittanut J. Mark Baker. Konsertin aloittaa avaruussaagan ensimmäisessä osassa tutuksi tullut teemasävel ja yleisö saa nauttia mm. Prinsessa Leian teemasta ja Yodan teemasta.     

Tähtien sota (engl. Star Wars) on yhdysvaltalaisen George Lucasin luoma sarja avaruusfantasiaelokuvia, joissa legendaariset hahmot seikkailevat "kauan sitten, kaukaisessa galaksissa". Ensimmäisen Star Wars-trilogian elokuvat olivat Tähtien sota (myöhemmältä nimeltään Episodi IV-Uusi toivo, ensi-ilta 1977), Imperiumin vastaisku (1980) ja Jedin paluu (1983). Valtaisan suosion saanutta avaruussaagaa laajennettiin myöhemmin kuudella elokuvalla, joista viimeisin, "eeppinen avaruusoopperaelokuva", The Rise of Skywalker valloitti valkokankaat v. 2019.

John Williams (s. 1932 New York) kuuluu merkittävimpiin nykyisistä elokuvasäveltäjistä. Hän alkoi säveltää elokuvamusiikkia Hollywood-elokuviin 1960-luvulla ja aloitti myöhemmin yhteistyön ohjaaja Steven Spielbergin ja tuottaja George Lucasin kanssa. Huimalla urallaan Williams on luonut musiikkia yli sataan elokuvaan ja pokannut viiden Oscarin kera kymmeniä muita elokuva-alan pystejä. Williams sävelsi yhdeksään Star Wars-elokuvaan musiikin, joista ensimmäisen tunnusmusiikista on tullut yksi tunnetuimmista ja suosituimmista moderneista elokuvasävelmistä.

Konsertin järjestää Kemijärven Musiikkiyhdistys ry. Liput 15 / 12 / 8 €. ovelta klo 17.00 alkaen. Konsertissa ei ole väliaikaa. Kahvio on avoinna konsertin jälkeen. Tervetuloa!

 

« Takaisin etusivulle