Kirjailijavierailu: Jorma Laitinen

Huhtikuu 12. klo 17:00
Sijainti: Kemijärven kirjasto

Jorma Laitinen on eläköitynyt rovaniemeläinen psykiatrian ylilääkäri. Hän on koulutukseltaan lääketieteen ja yhteiskuntatieteiden tohtori, ja hoitanut mielenterveystyön ja sosiaalietiikan dosentuuria Lapin Yliopistossa.

Kirjoittaja taustoittaa Venäjän 24.2.2022 käynnistämää Ukrainan hyökkäyssotaa ja päivittäisiä sotatapahtumia syventävien näkökulmien avulla.

Asioita käsitellään mm. historian, maantieteen, kulttuurin, talouden ja politiikan näkökulmista - unohtamatta venäläisen, satiirisen huumorin valokulmaa.

Hän pohtii Venäjän aggressiivisen, yhteiskuntamuodon vaihteluista riippumattoman laajentumispyrkimyksen ulottuvuuksia ja Putinin hallinnon karkeasti tosiseikkojen vastaisen tiedotuspropagandan asemaa Ukrainan sodan viitekehyksessä.

Kirjoittaja arvioi myös sodan taustalla häämöttävää, Venäjän historiasta nousevaa sisäistä geopoliittista heilahtelua: valtiollisten turvallisuuselinten tiukasti kontrolloima Moskova -keskeinen Venäjä vs. vähemmistö- ja naapurikansojen itsemääräämisoikeutta suvaitseva Venäjä, joka tietyissä historian käänteissä on ollut valmis hyväksymään reuna-alueidensa irtautumiseen täyteen valtiolliseen itsenäisyyteen saakka.

Kirja on kirjoitettu Slava Ukraini -hengessä. Kunnia Ukrainalle!
Tilaisuuden jälkeen mahdollisuus ostaa kirjaa. Hinta 20 €.

Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Jorma Laitinen Kemijärven kirjastossa ke 12.4. klo 17..png

« Takaisin etusivulle