Etsivä nuorisotyö

 

Kemijärven etsivän nuorisotyön rooli on osana nuorten palveluja löytää ensisijaisesti niitä 13 – alle -29 vuotiaita nuoria, jotka ovat kaikkien palvelujen ulkopuolella ja auttaa heitä pääsemään joko kouluun takaisin, töihin, koulutukseen tai muuhun mielekkääseen toimintaan, ja/tai sellaisen palvelun/tahon piiriin, josta nuori sillä hetkellä elämäänsä eniten hyötyy ja mitä hän tarvitsee päästäkseen eteenpäin. Työskentely perustuu aina vapaaehtoisuuteen, luottamukselliseen suhteeseen ja nuoren itse asettamiin tavoitteisiin, joiden saavuttamisen myötä nuoren elämänhallinta paranee. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea ja rinnalla kulkua, jos nuori sitä itse haluaa.

Etsivä nuorisotyöntekijä ei ole viranomainen, viimesijainen kuntouttava, hoitava tai huolta pitävä taho, eikä tukihenkilö, vaan nuorta muutoksessa tukeva ammattilainen. 

Nuoria etsivän työn piiriin ohjautuu kuitenkin viranomaisverkostoista, mutta myös suurelta osin vanhempien ja nuorten omien yhteydenottojen myötä. Ovi palveluun on avoinna kaikille sitä tarvitseville, eikä siinnä ole aikarajoitetta. Etsivä työ on kokonaisvaltaista, eikä asioita, joihin nuori apua hakee ole määritelty etukäteen, vaan nuori saa itse määrittää työskentelyn tavoitteet ja intensiteetin. Etsivä työ toimii kuitenkin osana nuorten palveluita, eikä ole mahdollista ilman monialaista verkostoyhteistyötä. 

Esimerkkejä työstämme:

▪ kuljemme nuoren rinnalla virastoihin, kouluihin ja tarvitsemiin palveluihin
▪ autamme täyttämään lomakkeita ja hakemuksia
▪ avustamme nuorta elämän- ja arjenhallinnassa (myös kotiin)
▪ teemme nepsy- valmennusta
▪ alaikäisten nuorten avustamisessa vanhemmat ovat tärkeä yhteistyökumppani
 
 

Etsivä nuorisotyö järjestää maanantaisin nuorisotila kämpällä: 
Cafe Cappuccino, kahvila 16 – 29 vuotiaille nuorille. Kahvila tarjoaa nuorille apua, palveluja ja tietoa samasta paikasta. Kahvilasta on tullut osa Kemijärven nuorille suunnattua palvelukokonaisuutta. Painopisteenä on nuorten osallisuutta ja toimintakykyä edistävää toimintaa.  Kahvila on avoinna maanantaisin klo 15 – 19.Kahvilassa pelaillaan lautapeleistä bilijardiin, keskustellaan päivän polttavista puheenaiheista, oleskellaan ja kahvila tarjoaa nuorille kahvia/mehua ja pientä purtavaa.

Ota yhteyttä: 

whatsupp.jpg Kirje, Sähköposti, Mail, Lähetä, Viesti facebook.jpg

Tiina Karppinen 040 197 8445

 etunimi.sukunimi@kemijarvi.fi

 https://www.facebook.com/kempanraiteilla